Viktig information. Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att stänga denna ruta accepterar du att cookies används. Läs mer
Stäng

Dagens Industri uppmärksammar att Select-fonden Carnegie Micro Cap har stigit 20 procent sedan årsskiftet. Förvaltaren Viktor Henriksson spår uppköp på börsen och ser potential för fortsatt uppgång. ”Vi har lyckats hitta bolag med låga värderingar och en god direktavkastning som ändå har en god tillväxt”, säger förvaltaren Viktor Henriksson. Även kreditfonden Carnegie High Yield Select går starkt, upp 2,94 procent i år.

Läs artikel i DI 4 april 2019

Carnegie Micro Cap startade för två år sedan, med uppdraget att investera i Stockholmsbörsens minsta småbolag – för små för Sverigefonden och i många fall också för små för Småbolagsfonden.

Precis som sina ”storasyskon” investerar Carnegie Micro Cap i värdebolag, som efter en motig period ser ut att stå inför en revansch.

”Micro Cap-fonden har fått en strålande start på 2019 och är upp nästan 20 procent medan OMXSGI, börsens breda index med återinvesterade utdelningar, har stigit med 17 procent. Sedan starten i februari 2017 är fonden upp med nästan 31 procent, att jämföra med drygt 21 procent för OMXSGI, skriver Dagens Industri.

”Innehaven är lågt värderade såväl i absoluta tal som i ett historiskt perspektiv och är välskötta och ger en god direktavkastning. Det ger goda framtidsutsikter. Trots goda kursutvecklingar är värderingarna av fondens innehav fortsatt attraktiva”, säger Viktor Henriksson, och lyfter fram budet på innehavet Acando som exempel på det.

Det senaste tillskottet i Carnegie Fonders Select-familj, det vill säga extra nischade eller utdelande fonder för mer kapitalstarka investerare, är Carnegie High Yield Select.

Niklas Edman, Carnegie High Yield Select.

Denna spetsiga kreditfond startade i november 2017 och har sedan start stigit 6,46 procent, vilket placerar den i toppskiktet i sin kategori. Hittills i år ligger uppgången på 2,94 procent, och den underliggande yielden i fondens innehav är 7 procent.

”Vi väldigt nöjda med 2018 där High Yield Select var den bästa räntefonden i Sverige, trots att hösten och vintern var riktigt jobbig för de finansiella marknaderna. Inledningen på 2019 har varit oerhört stark men förutsätter vi en mer normal marknad så bör vi de kommande tolv månaderna kunna förvänta oss en avkastning på motsvarande yielden på 7 procent, minus avgift”, säger förvaltaren Niklas Edman (Citywire AAA).

Minsta insättning i Carnegie Micro Cap och Carnegie High Yield Select är 250 000 kronor. 
Select-fonderna finns inte hos nätmäklarna.

Öppna ISK eller fondkonto hos Carnegie Fonder och spara Select. Kontakta oss på 08-12 15 50 00 eller spara@carnegiefonder.se