Viktig information. Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att stänga denna ruta accepterar du att cookies används. Läs mer
Stäng

Första kvartalet 2019 kan summeras urstarkt och marknaderna verkar till synes ha glömt höstens tuffa nedgång. Aktiviteten på primärmarknaden ökade under mars månad samtidigt som riskaptiten fortsatte vara god.

Theresa Mays brexitavtal som har erhållit nej, nej och än en gång nej verkar inte påverka investerare nämnvärt utan kreditmarginaler fortsätter att minska delvis drivna av centralbankernas (FED och ECB) fortsatt duvaktiga kommunikation kring bibehållna räntor och eventuella räntehöjningar skjutna på framtiden.

Efter en rapportsäsong som generellt visat på starka storbolag med välfyllda kassor fortsatte den utköpsvåg som gjort att vi fått säga adjö till favoriter som Ropo och Vostok under senaste månaderna. Nu adderar vi även fondens näst största innehav Containerships till listan där huvudägaren CMA Group köpt upp bolaget och återlöser obligationerna till en premie om 6,51%. Den höga aktiviteten på transaktionsmarknaden i kombination med en mer aktiv primärmarknad har gjort att vi varit aktiva i både primär och sekundärmarknaden.

Carnegie High Yield Select är en mycket fokuserad kreditfond för dig som är ute efter något extra.

Minsta insättning är 250 000 kronor.

Intresserad? Anmäl dig till en Select-träff med förvaltarna i Stockholm den 25 april.

Nya namn i fonden inkluderar Slättö, ett samarbetsprojekt mellan Slättö och FastPartner där bolagen utvecklar spångastaden, nätmäklaren Nordnet och Hexagon Composites, ett bolag som tillverkar gasbehållare till fordon, industri och konsumenter. Efter att mjukvarubolaget Link Mobility köptes ut under hösten har vi investerat ytterligare i branschen i IT-bolaget Zalaris som levererar molnbaserade löne- och HR tjänster.

Tidigare kända namn som Axactor har passat på att utöka sin existerande obligation för att finansiera ytterligare tillväxt och DDM annonserade att man refinansierar en av sina obligationer och i samband med det utökar lånet för att kunna utöka verksamheten.

Mot bakgrund av den starka marknadsutveckling som rått har fondens samtliga segment under månaden handlats starkt. Carnegie High Yield Select steg under mars med 0,81 procent och är därmed upp 2,81 procent hittills för året 2019.