Viktig information. Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att stänga denna ruta accepterar du att cookies används. Läs mer
Stäng

Carnegie Fonder har kommit överens med Pandium Capital AB om att ta över aktiefonden Pandium Global och anställa dess förvaltare, Mikael Tarnawski-Berlin. ”Mikael har bevisat sin skicklighet som förvaltare och har en investeringsfilosofi som stämmer väl överens med vår. Med Pandium Global får vi en fond som många av våra kunder efterfrågar”, säger Carnegie Fonders vd Hans Hedström.

Hans Hedström, vd Carnegie Fonder.

Pandium Global är en global aktiefond som startade 2014. Fonden har fyra stjärnor hos Morningstar och har samma investeringsfilosofi som Carnegie Fonder: fokuserad värdeförvaltning.

”Vi har under en tid analyserat möjligheterna med en global aktiefond för att komplettera våra befintliga aktie- och räntefonder som är inriktade på Sverige, Norden och tillväxtmarknaderna. Genom att ta över Pandium Global får vi inte bara en duktig förvaltare, utan också en etablerad fond med god historisk avkastning”, säger Hans Hedström.

Pandium Global förvaltas av Mikael Tarnawski-Berlin, som också är största ägare i Pandium Capital AB. Det förvaltade kapitalet uppgår till 81 miljoner kronor. Sedan start har fonden avkastat i genomsnitt 12,5 procent per år.

Mikael Tarnawski-Berlin.

”Carnegie Fonder är en av marknadens främsta kapitalförvaltare och har samma syn på långsiktighet, stock picking och risk som jag. Dessutom lyckas Carnegie Fonder kombinera den större aktörens stabilitet med den mindre aktörens självständighet, och sammantaget är jag övertygad om att Carnegie Fonder är rätt hemvist både för mig och för Pandium Globals andelsägare”, säger Mikael Tarnawski-Berlin.

Pandium Global är en specialfond (AIF) men ska i Carnegie Fonders regi omvandlas till en vanlig UCITS-fond som är öppen för en bredare grupp av sparare. Överlåtelsen av förvaltningen av Pandium Global, liksom namnbyte och ombildning av fonden från en specialfond till en UCITS-fond, är föremål för och villkorad av Finansinspektionens godkännande. Processen förväntas vara klar efter sommaren.