Viktig information. Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att stänga denna ruta accepterar du att cookies används. Läs mer
Stäng

Tre frågor om Micro Cap. Förvaltaren Viktor Henriksson ger svar.

Vad utmärker Carnegie Micro Cap?

– Precis som våra andra fonder har Carnegie Micro Cap en fokuserad portfölj av välskötta värde­bolag.  Skillnaden är att fokus ligger på riktigt små bolag. Det betyder ett marknadsvärde om högst 5 miljarder kronor, i de flesta fall ­betydligt ­mindre.

Här går det att hitta oupptäckta, lågt ­värderade bolag med en god direktavkastning och en bra tillväxt. Bara för att vi är värdeinvesterare har vi inget emot bolag som växer, vi är bara inte ­villiga att betala alltför dyrt för dem. Det har vi inte behövt göra i Carnegie Micro Cap.

Hur arbetar du med hållbarhet i dessa lite mindre bolag?

– Vi har samma fokus på ­hållbarhet som när vi tittar på större bolag. De företag vi analyserar och investerar i är extremt välskötta och ­ligger långt fram i sitt arbete med hållbarhets­frågor. De ser miljö­hänsyn och ­socialt engagemang som en konkurrensfördel och ett sätt att framtidssäkra sig. Ut­över ­Carnegie Fonders sedvanliga hållbarhetskrav har vi i Carnegie Micro Cap och Carnegie Små­bolagsfond valt att inte investera i ­betting-bolag.

Varför ska man investera i Carnegie Micro Cap?

– Innehaven är alltjämt lågt värderade såväl i absoluta tal som i ett historiskt perspektiv. Bolagen är välskötta, med bra direktavkastning. Det ger goda framtids­utsikter.

 

Per den 12 april 2019 har Carnegie Micro Cap stigit 22,71 procent i år.