Stäng

John Strömgren förvaltar Carnegie Strategifond, en av våra mest populära fonder. Femstjärniga ”Stratten” ligger i topp i sin fondkategori hos Morningstar de senaste 1, 5, 10 och 15 åren.

Vilka investerings­möjligheter ser du i dag?

– I slutet av 2018 ökade vi aktieandelen från 50 till 60 procent, vilket än så länge har visat sig vara en fullträff, men även obligationerna har bidragit bra på sistone. Det är en stark marknad och vi har fina bolag i fonden.

Varför ska man investera i Carnegie Strategi­fond?

– Frågan är väl: Varför ska man inte investera i Carnegie Strategifond? Jo, för att man alltid söker de senaste trend­erna, för att man vill ha en fond som ständigt förändras, för att man tror på index och inte på aktiv förvaltning, för att man inte gillar våra konservativa investeringar eller för att man har en kort placeringshorisont.

Vad menar du?

– Jag menar att Strategifonden är en fond som man ska kunna sova gott med. Fonden erbjuder bra möjligheter till avkastning trots att risknivån är relativt låg. Jag investerar långsiktigt och det har visat sig fungera bra. Det finns inga genvägar. ­Trägen vinner.

– Som vanligt var det investeraren Warren Buffett som sa det bäst, när han fick frågan hur det kunde komma sig att inte alla kopierade hans enkla sätt att tjäna pengar.

Och vad svarade Warren Buffett?

-”Because nobody wants to get rich slow.”

Investera i blandfonden Carnegie Strategifond 

→Mer läsning: VD Hans Hedström slår ett slag för långsiktigt sparande i sin ledare ”Bortcurlade?”