Viktig information. Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att stänga denna ruta accepterar du att cookies används. Läs mer
Stäng
Carnegie Global broschyr

Den nya aktiefonden Carnegie Global undviker flera branscher, som olja, kol, vapen och tobak. Och de bolag som fonden investerar i måste leva upp till internationella konventioner om miljö, mänskliga rättigheter och företagsstyrning. ”Hållbara bolag är helt enkelt bättre bolag”, säger förvaltaren Mikael Tarnawski-Berlin.

Den som sparar i en global indexfond som följer indexet MSCI World, riskerar att investera i en rad kontroversiella företag, som till exempel tillverkar kärnvapen, vapen och tobak, eller utvinner olja och kol.

Carnegie Global däremot undviker samtliga dessa branscher, och några till (se gärna Carnegie Globals hållbarhetsprofil).

Precis som Carnegie Fonders övriga förvaltare har Carnegie Globals förvaltare Mikael Tarnawski-Berlin gått kurserna PRI Fundamentals och PRI Essentials, två fördjupningskurser om hållbara investeringar som hålls av PRI Academy.

Därmed har förvaltarna djupa kunskaper om hur man integrerar hållbarhetsfrågor i förvaltningen, till exempel hur man värderar ESG-risker (miljö, sociala frågor och governance-frågor) och hur man effektiviserar sitt påverkansarbete.

Som stöd i hållbarhetsarbetet har förvaltarna analyser från GES International, som regelbundet granskar samtliga företag som fonderna har investerat i.

läs Mer om Carnegie Global

Undervärderade bra bolag med bra ledning – så hittar Carnegie Global vinnarna.

”Ett måste att vara långsiktig” – intervju med förvaltaren Mikael Tarnawski-Berlin.

Aktiv nyhet! Nu startar Carnegie Global- därför en globalfond och därför Carnegie Global.

 

Carnegie Global väljer bort:

  • Fossila bränslen
  • Kol
  • Vapen
  • Alkohol
  • Pornografi
  • Tobak
  • Spel
  • …och företag som systematiskt bryter mot internationella hållbarhetsnormer som FN Global Compact

Var med från start!

Om du vill ha mer information om Global får du gärna kontakta oss.