Stäng

Carnegie Fonder förstärker ränte­teamet med en ny medarbetare: Maria Andersson.

Hur ser din roll ut, Maria?
– Jag är analytiker och fokuserar på bolagsanalys vid investeringsbesluten. Målet är att växa in i portföljerna och så småningom bli förvaltare.

Vad har du arbetat med förut?
– Kreditanalys har alltid varit ett stort intresse som jag också har arbetat med. Senast kommer jag från Carnegie Investment Bank där jag analyserade före­­tag med lite högre risk, så kallade high yield-bolag. Tidigare arbetade jag som kredit­analytiker på Swedbank.

Varför sökte du till Carnegie Fonder?
– Att arbeta på ”köpsidan” har länge varit en dröm. Nu får jag, förutom att analysera, även vara med i investeringsbesluten samt följa upp hur dessa placeringar utvecklas. Dessutom får jag vara en del av ett ränte­team och ett bolag med väldigt gott renommé. Det var framför allt detta som lockade mig att söka tjänsten.

Vilka förväntningar har du?
– Jag ser fram emot att arbeta i ett väl fungerande och mycket kompetent team. Min förhoppning är att få vara med och få tycka till i investeringsprocesser. Därutöver blir det kul att träffa bolagsledningar och ägare, och förstås våra fondandelsägare.

Maria Andersson:
Del av Carnegie Fonders ränte­avdelning sedan 2016. B.Sc. i nationalekonomi från Handelshögskolan i Göteborg och har arbetat i finansbranschen sedan 2006.