Viktig information. Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att stänga denna ruta accepterar du att cookies används. Läs mer
Stäng

Uppfattningarna på aktie- respektive räntemarknaderna om vart ekonomin är på väg gick isär i mars. Aktiemarknaderna befäste de goda uppgångarna under årets två första månader.

Långräntorna föll däremot mer än marginellt, vilket knappast är en styrkesignal avseende konjunkturen. Tillväxtprognoserna skrivs också ned för världsekonomin. I USA är avkastningskurvan negativ, vilket brukar föregå en recession. Det behöver dock inte nödvändigtvis innebära en förestående recession. Hoppet står till att Kinas stimulanser ska innebära en betydande tillväxtimpuls under årets andra halvår. Här i Sverige präglades aktiemarknaden av Swedbanks haveri, vilket också drog med sig andra bankaktier till lägre kurser. Vår försiktighet med aktier i den finansiella sektorn har därför hjälpt oss i jämförelse med många andra investerare.

Fonden steg med 1,0 procent i mars, vilket medför en uppgång med 9,4 procent sedan årsskiftet. Aktieandelen har lämnats i princip oförändrat hög, cirka 60 procent.

Fonden har fortsatt att öka innehaven i Epiroc och Kinnevik. På fastighetssidan har vi ökat aktieinnehavet i Atrium Ljungberg. Bolagets aktie tillhör en av de få fastighetsaktier som handlas under substansvärdet. Köpen har finansierats av att aktieinnehavet i Nyfosa sålts i sin helhet efter en mycket god utveckling under kort tid.

Fastighetsinvesteringar har även skett via obligationer i Logistri och Slättö/Fastpartner. Logistri äger som namnet indikerar främst logistikfastigheter och finansierar nu ett större förvärv. Slättö/Fastpartner ska nyproducera hyresfastigheter i Spånga/Bromsten. Andra obligationsköp har gjorts i Nordnet och Hexagon Composites som utvecklar och säljer system för förvaring och transport av gas.