Viktig information. Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att stänga denna ruta accepterar du att cookies används. Läs mer
Stäng

Carnegie Fonder är det fondbolag som rankas allra högst av Sveriges fonddistributörer och finansiella rådgivare. Det visar Prosperas undersökning Fund Distributors & Selectors 2018. Carnegie Fonder är också det fondbolag som de tillfrågade helst rekommenderar till andra investerare.

Detaljer som utvärderas är bland annat fondernas utveckling, förvaltningsprocessen, säljarnas och förvaltarnas kompetens, fondadministration, produktinformation, hållbarhetsarbete och varumärke.

Av 24 fondbolag, från fristående svenska fondbolag till globala fondjättar, rankas Carnegie Fonder allra högst, med C Worldwide på andra plats och Lannebo Fonder på tredje.

Respondenterna har också fått en fråga om vilket fondbolag de allra helst rekommenderar till andra investerare. Svaret: Carnegie Fonder

Carnegie Fonder har placerats i toppskiktet även tidigare år. Första plats år 2015 och 2016 och en andraplats 2017.

Undersökningen gjordes av Prospera i oktober 2018.

I Prosperas undersökning har 45 svenska aktörer i finansbranschen, till exempel försäkringsbolag, private banking-firmor, fondutvärderare och rådgivare, tillfrågats om sin syn på olika fondbolag.

Carnegie Fonders uppdrag är att skapa finansiell framgång för våra fonders andelsägare. Vår metod är fokuserad värdeförvaltning – en långsiktigt investeringsfilosofi som har skapat några av marknadens ledande fonder. Verksamheten startade 1988 och ägs av Carneo Asset Managers samt personalen.