Viktig information. Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att stänga denna ruta accepterar du att cookies används. Läs mer
Stäng

Oktober var intensiv och ett flertal av fondens innehav offentliggjorde sina resultat för årets tredje kvartal. Överlag var resultaten klart tillfredsställande, men på grund av börsoron backade dock Carnegie Micro Cap med 7,56 %.

Kontraktstillverkaren AQ Group redovisade sitt resultat för årets tredje kvartal och vi imponerades av såväl försäljning som lönsamhet. Bolaget är mycket välskött med en imponerande historik, men det senaste året har inte varit i nivå med bolagets historia. Det är tydligt att grundarna, som nu lämnar över stafettpinnen till en ny ledning, storstädat och åtgärdat de problemhärdar som funnits. Verksamheten ser ut att gå mot gammal god form, omsättningen ökade med 23% och den justerade rörelsemarginalen var 7,6%. Det är respektingivande och visar att AQ Group på allvar är tillbaka. I ljuset av den återvunna lönsamheten är aktien attraktivt värderad. Aktien steg med 3% i oktober.

Teknikkonsulten Rejlers, som vi skrev om i förra månadsbrevet, redovisade ett kvartalsresultat som indikerar att verksamheten rör sig i rätt riktning. Rörelseresultatet om 2,8% i det tredje kvartalet är inte så imponerande jämfört med sektorkollegorna ÅF och Sweco men med tanke på att Rejlers i princip inte tjänade några pengar motsvarande kvartal förra året är det helt klart ett steg i rätt riktning. Vi ser kvartalet som en bekräftelse på att den nya ledningen gör rätt saker. Givet att vi tror på en fortsatt lönsamhetsförbättring är aktien attraktivt värderad. Aktien steg med 1% i oktober.

Addnode, som är ett av fondens större innehav, rapporterade en rakt igenom imponerande kvartalsrapport. Redan i halvårsrapporten för tre månader sedan uppvisade bolaget en god utveckling och nu såg det ännu bättre ut. I kvartalet växer försäljningen med 21% och EBITA-resultatet steg till 65 mkr, jämfört med 25 mkr samma kvartal förra året. Som värdeinvesterare har vi inget emot försäljningstillväxt om som i detta fall aktien värderas till P/E 13 baserat på vinstprognosen för 2019. Jämförbara bolag värderas betydligt högre. Bolaget är välskött och vi tror på fortsatt god organisk tillväxt kombinerad med förvärv. Aktien backade 4% i oktober.