Viktig information. Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att stänga denna ruta accepterar du att cookies används. Läs mer
Stäng

Hur gick 2017 och vad väntar framöver?

”Ryska aktier är billiga”, ”Vi tar höjd för ökad volatilitet”, ”Sänk förväntningarna” och ”Sandvik och Volvo från klarhet till klarhet” är några av årskrönikornas rubriker.

Aktiefonder


Karin Fries”Förhoppningar materialiseras i Afrika”

Så länge den globala ekonomin fortsätter att stärkas ser den positiva trenden i Afrika ut att kunna befästa sig ytterligare, skriver Carnegie Afrikafonds förvaltare Karin Fries.

Gunnar Pahlson”Välkskötta och lönsamma indiska företag”

2017 tillhör ett av de allra bästa åren för Asien och för Indien. Den indiska marknaden utvecklades mycket starkt under året, Indienfonden steg i värde med 32,9 procent, skriver förvaltaren Gunnar Påhlson.

 

Viktor Henriksson”GODA FRAMTIDSUTSIKTER”

Svenska småbolag har mer att ge, skriver Carnegie Småbolagsfonds förvaltare Viktor Henriksson i sin årsrapport.

Simon Blecher”Sandvik och Volvo från klarhet till klarhet”

Kan Stockholmsbörsen fortsätta upp? Carnegie Sverigefonds förvaltare Simon Blecher kommenterar året som gått och siar in i framtiden.

 

”Ryska aktier är billiga”

Det är svårt att sia om oljeprisets utveckling och de ekonomiska sanktionerna, men på Moskvabörsen finns oavsett flera attraktivt värderade bolag, skriver Carnegie Rysslandsfonds förvaltare Fredrik Colliander i sin årstext för 2017.

Gunnar Pahlson”Goda tillväxtutsikter i Asien”

2017 tillhör ett av de allra bästa åren för Asien. Sedan Carnegie Asia lanserades i juli 2014 har fonden stigit med 68,0 procent, skriver Gunnar Påhlson.

Viktor Henriksson”Stark marknad för it-konsulter”

Svenska ”microbolag” har goda framtidsutsikter, skriver förvaltaren Viktor Henriksson om fonden Carnegie Micro Cap som startade i februari 2017.

Räntefonder


”Vi tar höjd för ökad volatilitet”

Efter ett år med mycket hög riskaptit så ser vi något mer försiktigt på 2018, skriver Niklas Edman som förvaltar Carnegie Corporate Bond tillsammans med Maria Andersson.

Mikael Engvall”För dig som vill ha mycket låg risk”

Carnegie Likviditetsfond investerar i obligationer med hög kreditvärdighet, skriver förvaltaren Mikael Engvall.

”En marknad för kupongklippare”Niklas Edman

Den nya kreditfonden Carnegie High Yield Select har fått en lovande start, skriver Niklas Edman som förvaltar fonden tillsammans med Maria Andersson.

Mikael Engvall”Stora valutarörelser”

Med tanke på att det krävs över fem års löptid för att uppnå positiv avkastning i svenska statsobligationer bör förväntningarna avseende Carnegie Obligationsfonds avkastning vara relativt försiktiga, skriver förvaltaren Mikael Engvall i sin årskommentar.

”Bra miljö för kvalitativa bolag”

När vi summerar 2017 har vi haft ett år med överlag god riskaptit avseende Emerging Markets vilket även gäller för företagsobligationer på världens tillväxtmarknader, skriver förvaltarna Mikael Engvall och Mona Stenmark i årsrapporten för Carnegie Emerging Markets Corporate Bond.

Blandfonder


”Sänk förväntningarna”

Utsikterna är lovande, men de senaste årens fantastiska avkastning kan inte hålla i sig i evighet, skriver Carnegie Strategifonds förvaltare John Strömgren i sin årskommentar.

Magnus Gustavsson”Se över risknivån”

Eventuella korrigeringar lär bli kortlivade, men det är läge att vara mer selektiv i sina placeringar, skriver blandfonden Carnegie Totals förvaltare Magnus Gustafsson i sin årstext.

Carnegie Fonder


”Vår förvaltningsfilosofi fungererar”

En stark världsekonomi, tillväxtmarknader i topp, och nya fonder. Carnegie Fonders vd Hans Hedström blickar tillbaka på 2017 och konstaterar att 2018 är ett jubileumsår.

Så tar vi ansvar

En måttstock för ansvar är att företagen – utöver lagar, regler och affärsseder – följer internationella normer.

Andelsägarnas intresse i fokus

Företag vi följer noga

Vi följer våra investeringar noggrant och om ett bolag inte lever upp till våra krav vill vi se förbättringsvilja. Här listas bolag vi har extra koll på.

Påverkansdialoger

Investeringsfilosofi

En hörnsten i vår förvaltning är att vi är försiktiga. Vi chansar inte. För oss är det nämligen lika viktigt att undvika förlorarna som att hitta vinnarna.

Investera långsiktigt i bra bolag.