Viktig information. Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att stänga denna ruta accepterar du att cookies används. Läs mer
Stäng

Gunnar Påhlson är förvaltaren med närmare 30 års erfarenhet av investeringar i Asien. Idag förvaltar Gunnar Carnegie Indienfond och Carnegie Asia, med fokus på värdebolag i en region med generellt höga tillväxttal.

– Vi jobbar med fokuserad värdeförvaltning på Carnegie Fonder och har därför ett fåtal innehav i våra fonder. Det handlar delvis om att hitta bolag till rätt värdering, men Asien är en region som växer snabbt och därför blir det viktigt att hitta investeringar som växer men till en rimlig värdering. Bolagen ska också vara byggda på några få teman som driver förändring i samhället och i sin tur tillväxt.

Med tillväxttal på mellan 5-7 procent idag har Asien god chans att växa framöver, bland annat på grund av en fördelaktig demografi. Stark global tillväxt gynnar även regionen tack vare ett exportfokus i norra Asien. Det märks särskilt i år där Kina, Sydkorea och Taiwan utvecklas väl.

Nyss hemkommen från en resa i Asien, med över 40 bolagsbesök i fem länder, berättar Gunnar om trenderna som ligger till grund för några av hans investeringar som tar tillvara på tillväxt och skapar lönsamhet. Noga utvalda företag inom teknologi, miljö och inhemsk konsumtion ser Gunnar en ljus framtid för.

– Kina satsar stora pengar att skapa ren luft och rent vatten till sina medborgare. Beijing Enterprise Water är ledande inom vattenrening i Kina och de har säkert ett decennium framför sig att rena vattendrag och sjöar. Till exempel ska en ny stad byggas 11 mil söder om Peking och den ligger vid just en sjö som ska renas för att ge dricksvatten till den nya staden. Det lär bli ett fantastiskt projekt framöver som är lönsamt både för medborgare och vi som kan investera i bolaget.

Carnegie Asia

  • Start 2 juli 2014
  • Fokuserad aktiefond med idag 40 innehav
  • Fyra stjärnor hos Morningstar
  • Förvaltas av Gunnar Påhslon
  • Besök Carnegie Asias fondsida för aktuell utveckling