Stäng

Select: ”Strålande start på 2019”

Dagens Industri uppmärksammar att Select-fonden Carnegie Micro Cap och förvaltaren Viktor Henriksson spår uppköp på börsen och ser potential för fortsatt uppgång. Hittills i år har fonden stigit 26 procent. ”Vi har lyckats hitta bolag med låga värderingar och en god direktavkastning som ändå har en god tillväxt”, säger förvaltaren Viktor Henriksson.

Läs artikel i DI 4 april 2019

Carnegie Micro Cap startade för två år sedan, med uppdraget att investera i Stockholmsbörsens minsta småbolag – för små för Sverigefonden och i många fall också för små för Småbolagsfonden.

Precis som sina ”storasyskon” investerar Carnegie Micro Cap i värdebolag, som efter en motig period ser ut att stå inför en revansch.

”Micro Cap-fonden har fått en strålande start på 2019 och är upp nästan 20 procent medan OMXSGI, börsens breda index med återinvesterade utdelningar, har stigit med 17 procent. Sedan starten i februari 2017 är fonden upp med nästan 31 procent, att jämföra med drygt 21 procent för OMXSGI, skriver Dagens Industri.

”Innehaven är lågt värderade såväl i absoluta tal som i ett historiskt perspektiv och är välskötta och ger en god direktavkastning. Det ger goda framtidsutsikter. Trots goda kursutvecklingar är värderingarna av fondens innehav fortsatt attraktiva”, säger Viktor Henriksson, och lyfter fram budet på innehavet Acando som exempel på det.

Carnegie Mirco Cap har stigit 26 procent i år (per den 26 april 2019)

Minsta insättning i Carnegie Micro Cap är 250 000 kronor. 
Våra Select-fonder finns inte hos nätmäklarna.

Öppna ISK eller fondkonto hos Carnegie Fonder och spara Select. Kontakta oss på 08-12 15 50 00 eller spara@carnegiefonder.se

Fler artiklar

Värden – Carnegie Fonders hållbarhetsrapport

Värden – Carnegie Fonders hållbarhetsrapport

Hållbarhetsfrågorna står alltmer i fokus. Frågorna är sällan nya för oss då det alltid varit viktigt för oss att investera i företag långsiktigt och med begränsat risktagande. Därigenom har vi...

Hans Hedström 1 oktober 2019
Försök inte tajma marknaden

Försök inte tajma marknaden

Det är alltid tillfredsställande att kunna rapportera att alla våra fonder gick upp under årets första halvår. I år är dessutom uppgångarna rejäla. Med ett undantag har alla aktie- och...

Hans Hedström 15 juli 2019