Stäng

Andreas Uller ny vd för Carnegie Fonder

Andreas Uller efterträder den 1 april 2021 Hans Hedström i rollen som vd för Carnegie Fonder. Hans Hedström övergår till rollen som senior rådgivare.

Andreas Uller, vd för Carnegie Fonder från den 1 april 2021.

”När jag började år 2000 var vi ett dussintal anställda på fondbolaget och hade några tusen andelsägare i våra fonder. I dag är vi 43 medarbetare med ca 500 000 andelsägare, från månadssparande barn till pensionssparare, företag och institutionella investerare. Det har varit fantastiskt roligt och en ynnest att få vara en del av den här utvecklingen”, säger Hans Hedström.

”Hans har varit med och tagit Carnegie Fonder från 8 till 85 miljarder kronor i förvaltat kapital och varit delaktig i att etablera bolaget som en av Sveriges ledande fristående kapitalförvaltare. Det är en fantastisk bedrift”, säger Christoffer Folkebo, styrelseledamot i Carnegie Fonder och vd för koncernen Carneo där Carnegie Fonder ingår.

”Nu bygger vi för framtiden och med Andreas Uller vid rodret får vi en vd som känner bolaget utan och innan, med kraft och vilja att fortsätta växa och utveckla verksamheten.”

Andreas Uller har arbetat på Carnegie Fonder sedan 2010. Som vice vd och affärsutvecklingschef har Andreas haft en central roll i utvecklingen av fondbolagets kunderbjudande, produktutbud, organisering och de senaste årens förvärv av Alfred Bergs svenska fonder och OPM:s fonder.

Andreas har tidigare bland annat varit chef för HQ Private Banking och vd för Carnegie Fonders systerbolag CAAM Fund Services. Han är 49 år, civilekonom och kommer från Linköping.

”Jag är mycket stolt över det förtroende som styrelsen och ägarna visar. Ännu mer stolt är jag över alla mina duktiga kollegor som har gjort att Carnegie Fonder i dag står starkare än någonsin”, säger Andreas Uller.

”Nu ska vi ta nästa steg. Med vårt djupt förankrade fokus på aktiv förvaltning och långsiktiga investeringar i framtidssäkrade bolag ser jag väldigt stora möjligheter för Carnegie Fonder. Vi ska vässa vårt erbjudande, fördjupa vår kundnärvaro och växa vårt förvaltade kapital ytterligare.”

Andreas Uller tillträder som vd för Carnegie Fonder den 1 april 2021. Samma datum övergår Hans Hedström till rollen som senior rådgivare, inriktad på Carnegie Fonders arbete med aktivt ägande, däribland valberedningar och andra ägarstyrningsfrågor.

 

Fler artiklar

The Green Bond Standard & Taxonomin utifrån ett kreditperspektiv

The Green Bond Standard & Taxonomin utifrån ett kreditperspektiv

 

Mona Stenmark, Mikael Engvall 18 februari 2021
Taktisk allokering H1 2021

Taktisk allokering H1 2021

”Vilka tillgångsslag kommer utvecklas bäst under året? Vilken avkastning kan man förvänta sig? Ok, det finns potential för en god avkastning? Men det finns alltid risker. Vilka ”svarta svanar” kan...

Magnus Gustafsson 15 februari 2021
Håll koll på 2021 med Simon Blecher och John Strömgren

Håll koll på 2021 med Simon Blecher och John Strömgren

2020 blev på många sätt exceptionellt, och vem vet, kanske 2021 blir ännu värre. Eller inte. Ingen vet, det är därför vi investerar långsiktigt. Men det finns några fenomen och...

Carnegie Fonder 9 februari 2021