Stäng

Är Nyfosa vårt nya Entra?

Vi berättade i förra månadsrapporten att vi köpt in oss i Annahem, som under februari rapporterade fina siffror och ett substansvärde på 36 kronor. Kursen är runt 28 kronor, vilket innebär att det plötsligt går att köpa 1 krona för 77 öre (!). Det gillar inte bara vi utan även vd och flera andra insider som passade på att köpa in aktier efter rapport.

Troligvis är det bara en tidsfråga innan marknaden upptäcker bolaget och detta lär ske i samband att beståndet fylls på med nya väluthyrda fastigheter från PEAB, vilket redan är avsiktsförklarat.

”Notera att bolaget är ägarlöst och Sagax flaggat upp under månaden; även Balder och Rutger Arnhult har köpt aktier varför detta kan bli ett nytt Entra och då bör kursen snabbt kunna röra sig mot 100 kronor igen.”

Ett bolag som desto fler upptäckt är Nyfosa, som tidigare knoppades av från Hemfosa och vi förstår varför. Nyfosa handlas strax under substans till lägre multiplar än både börs och konkurrenter och ger en fin direktavkastning om 4 procent. Notera att bolaget är ägarlöst och Sagax flaggat upp under månaden; även Balder och Rutger Arnhult har köpt aktier varför detta kan bli ett nytt Entra och då bör kursen snabbt kunna röra sig mot 100 kronor igen.

Flera aktier i dator- och mobilspelsbranschen har haft en stökig månad. Det finns stort överlapp mellan ägarna i vissa av bolagen och vi tror ett för stort fokus har hamnat på förvärvad tillväxt utan att man synar bolagen närmre. Fondens enda exponering mot den sektorn är MTG, som vi tycker är väsensskilt från flera av de stora förvärvsorienterade bolagen.

MTG handlades ned mycket under våren förra året då Esport, som är en stor del av MTGs omsättning, till stor del bedrivs genom live event. Det har bolaget tvingats styra om till online och trots intäktsbortfall hanterat situationen bra. Vi tror det kommer finnas ett tryck efter esport event när restriktionerna lättar, inte minst kommer esport rida på vågen av det ökande spelintresset vi sett under förra året och stora spelutvecklare ser esport som en möjlighet att förlänga livstiden på sina titlar. Tillsammans med flera starka egenutvecklade titlar och enstaka förvärv tycker vi aktien är alldeles för billig, men vi tror också på en stark utveckling av vinst per aktie som bör ge avkastning oavsett om multipeln kommer upp eller inte.

Vi ökade kraftigt innehavet I MTG under perioden.

Mer om fonden

Carnegie Spin-Off A

Carnegie Spin-Off är unik fond som fokuserar på värdeskapande strukturaffärer i Sverige och Norden. Det kan vara företag som redan har knoppat av en verksamhet, företag som själva är avknoppade,...

Mer info
Köp fond

Fler artiklar

Varför flyger inte kycklingarna?
Carnegie Spin-Off

Varför flyger inte kycklingarna?

Lagom till påsken och allt tal om ägg kan det vara värt att återbesöka ett av fondens mindre innehav, men där potentialen är stor: Scandi Standard. Mer känt under varumärkena...

Simon Blecher 9 april 2021
Spin-Off hittar norsk pärla
Carnegie Spin-Off

Spin-Off hittar norsk pärla

Det blev en rivstart för de finansiella marknaderna med våldsamma uppgångar för ett antal kortade aktier i USA, vid det här laget vet väl alla att en film redan håller...

Simon Blecher 4 februari 2021
Turbulent år stoppade inte bolagen att knoppa av
Carnegie Spin-Off

Turbulent år stoppade inte bolagen att knoppa av

Carnegie Spin-Off avslutar sitt första helår med att stiga med drygt 17 procent, varav drygt 1,60 i december. Vare sig corona, stängda länder, presidentval i USA eller Brexit stod i...

Simon Blecher 8 januari 2021