Stäng
Språk
Meny

Ny huvudägare – Carnegie Fonder flyttar hem till Carnegie Holding igen

Carnegie Holding avser att förvärva Carnegie Fonder. Därmed är Carnegie Fonder tillbaka i samma ägarstruktur som rådde till 2016.

Carnegie Holding AB (”Carnegie”) avser förvärva Carnegie Fonder från bolagets nuvarande ägare Carneo.

Andreas Uller, vd Carnegie Fonder.

”Det här är en affär som har diskuterats under en längre tid, och för vår del är det odramatiskt. Vi har varit en del av Carnegie Holding tidigare, vi delar samma varumärke och vi har sedan länge goda affärsrelationer med banken. Även med Carnegie som ägare ska vi med förstklassig förvaltning och kundvård fortsätta att skapa verkligt värde åt både andelsägare och aktieägare”, säger Carnegie Fonders vd Andreas Uller.

Affären påverkar på intet sätt Carnegie Fonders organisation, förvaltningsfilosofi eller relationer med kunder, partners och andelsägare.

Som ett resultat av förvärvet kommer Carnegie Holding att komplettera sina tre befintliga affärsområden Investment Banking, Private Banking och Securities med ett fjärde affärsområde – Asset Management.

Affärsområdet kommer att utgöras av Carnegie Fonder och det norska fondbolaget Holberg som även fortsättningsvis kommer att bedriva verksamheten i två separata bolag. Inga förändringar i bolagens strategi eller verksamheter är planerade som ett resultat av ägarförändringen.

Förvärven kommer att färdigställas efter sedvanliga godkännanden från berörda myndigheter, vilket förväntas ske inom sex månader.

Fler artiklar

Hållbarhetsrapport 2022

Hållbarhetsrapport 2022

Sedan starten 1988 har vi på Carnegie Fonder ägnat oss åt aktiv förvaltning, långsiktiga investeringar och ansvarsfullt ägande. I dag förvaltar vi nära 90 miljarder kronor åt över en halv...

Kristina Flintull 16 juni 2022
”En trygg grundsten i långsiktigt sparande”

”En trygg grundsten i långsiktigt sparande”

På 40 snabba sekunder beskriver Simon Reinius målsättningen för Carnegie Global Quality Companies som investerar i precis vad fondnamnet är, globala kvalitetsbolag.

Simon Reinius 19 maj 2022
”Syns man inte finns man inte”

”Syns man inte finns man inte”

Med många resdagar träffar Johan Kruse kunder i hela Sverige för att inspirera rådgivare om Carnegie Fonders produktutbud och för att förstå kundens affär. Men med myror i brallan finns...

Kristina Flintull 4 maj 2022