Stäng

Carnegie Fonder tar över Alfred Bergs svenska fonder

Carnegie Fonder tar över nio fonder samt diskretionär förvaltning av Alfred Berg, med ett förvaltat kapital på totalt nära 10 miljarder kronor. Transaktionen beräknas ske under fjärde kvartalet 2019, efter Finansinspektionens godkännande.

Till dess att Finansinspektionen har godkänt affären förvaltas fonderna och de diskretionära mandaten av Alfred Berg, som tidigare.

Hans Hedström, vd Carnegie Fonder.

”Carnegie Fonder ska växa och här får vi möjlighet att göra det genom ett attraktivt förvärv. Vi välkomnar alla nya kunder som följer med i affären och vill ta del av Carnegie Fonders breda utbud av framgångsrika fonder, våra erfarna förvaltnings- och försäljningsteam och vår solida administration”, säger Carnegie Fonders vd Hans Hedström.

De fonder som tas över är Alfred Berg Korträntefond Hållbar, Alfred Berg Ränteallokering Plus, Alfred Berg Obligationsfond Plus Hållbar, Alfred Berg Företagsobligationsfond Hållbar, Alfred Berg Ryssland, Alfred Berg Fastighetsfond Norden, Alfred Berg Bull, Alfred Berg Bear och Alfred Berg Hållbar Tillväxt Sverige.

De förvärvade förvaltningsmandaten sammanfaller med kärnkompetenser hos Carnegie Fonder, såsom nordiska aktier och räntor samt ryska aktier.

Som en följd är planen att några Alfred Berg-fonder ska fusioneras med Carnegie Fonders befintliga fonder, medan andra ska fortsätta som tidigare men under nya namn.

Processen med Finansinspektionen som ska godkänna affären beräknas ta några månader och till dess kommer fonder och mandat att skötas av Alfred Berg, precis som tidigare.

De nio fonderna samt den diskretionära förvaltning har ett förvaltat kapital på totalt nära 10 miljarder kronor. Carnegie Fonders förvaltade kapital uppgår till 72 miljarder kronor, per den 31 juli (före affären).

Har du frågor om affären eller vill veta mer om Carnegie Fonders utbud? Hör gärna av dig till din kontaktperson!

Carnegie Fonder är ett fristående fondbolag som startade 1988. Alla våra fonder är aktivt förvaltade och används för att skapa ekonomisk trygghet åt barn, pensionssparare, stiftelser och företag. Carnegie Fonder ägs av personalen samt av Carneo Asset Managers.

För kontinuerliga uppdateringar, anmäl dig gärna till vårt nyhetsbrev!

Fler artiklar

Trender som talar för Value

Trender som talar för Value

Vi på Carnegie Fonder är aktiva förvaltare, och vi investerar gärna i värdebolag. Men vad är egentligen värde, eller ”value”? Och vad är det som säger att värdebolag ska ta...

Erik Amcoff 2 oktober 2020
Ändring av allmänna villkor och rutin vid köp av fondandelar

Ändring av allmänna villkor och rutin vid köp av fondandelar

Den 1 oktober 2020 träder uppdaterade allmänna villkor ikraft. Ändringarna som är av redaktionell karaktär görs dels på grund av att bolagets fondutbud ändrats dels för att tydligare beskriva rutinen...

Madeleine Bergh 11 september 2020
Karantän och tester – så agerar Carnegie Fonder i coronakrisen

Karantän och tester – så agerar Carnegie Fonder i coronakrisen

Coronakrisen kräver innovation och anpassningsförmåga. Carnegie Fonder har vidtagit ett flertal åtgärder för att säkerställa verksamheten, skriver vd Hans Hedström. När det i februari stod klart att coronaviruset fått fäste...

Hans Hedström 27 maj 2020