Stäng
Språk
Meny

En ny generation tar plats

Daniel Gustafsson och Gustav Ekhagen, ränteförvaltare

36 miljarder. Så mycket förvaltar Carnegie Fonder i räntefonder idag och i takt med att kapitalet växer utökas också ränteteamet med förvaltarna Daniel Gustafsson och Gustav Ekhagen.

Sedan 2016 har Daniel Gustafsson arbetat på Carnegie Fonder, senast som portföljanalytiker och innan dess som kundspecialist vid sidan av studierna på Stockholms universitet. Nu är det dags att axla en förvaltarroll för Carnegie High Yield Select.

– ­Carnegie Fonder har en väldigt transparent och öppen företagskultur, och det har inneburit stora möjligheter att komma nära kärnaffären, avancera och att ta mycket ansvar snabbt. Som portföljanalytiker har jag hjälpt ränteförvaltningen med bolagsanalys, marknadsrapporter och även följt med på många bolagsbesök. Allt för att optimera förvaltningens investeringsbeslut. Nu ser jag framemot att fortsätta träffa bolagsledningar, ägare och även vara den som tar investeringsbeslut. Det ska bli en rolig, men också tuff, utmaning att förvalta Carnegie High Yield Select som steg över 13% under 2021. Vi får hoppas att vi är i topp om ett år igen, säger Daniel.

Den nystartade fonden Carnegie High Yield (oktober 2021) får även den breddad kompetens i form av Gustav Ekhagen som tillträder som förvaltare. Gustav har, likt Daniel, arbetat som portföljanalytiker i Carnegie Fonders räntegäng.

– Jag har alltid varit intresserad av bolagsanalys och arbetat med företagsobligationer sen jag tog examen 2014. Att verkligen gå in på bolag på djupet och analysera verksamheten har länge varit ett intresse, med fokus på högavkastande obligationer. Det har varit lärorika år här på Carnegie Fonder att arbeta i ett team som har levererat en konkurrenskraftig avkastning till våra andelsägare. Men så klart ska det bli roligt att utvecklas ytterligare som förvaltare och särskilt med en fond där vi utmanar oss själva och branschen genom att verkligen integrera hållbarhetsanalysen i den traditionella finansiella analysen. 100% av alla innehav har koppling till FN:s 17 Globala mål. Vi ställer alltså mycket höga krav på hållbarhet, men gör aldrig avkall på kreditkvalitet eller avkastning, säger Gustav.

Niklas Edman
Niklas Edman, ränteförvaltare

Niklas Edman är fortsatt ansvarig förvaltare för Carnegie High Yield Select och Carnegie High Yield, men får nu alltså ett större förvaltarteam som kan fokusera på respektive fond.

– Det känns självklart att Daniel och Gustav nu ansluter sig till förvaltarna och nog är det nyttigt att ge plats för en ny generation som kan bidra till fortsatta förstklassiga investeringsbeslut. Jag har fullt förtroende för dem, men vi arbetar också i team och tittar gemensamt på alla transaktioner. Inget hamnar mellan stolarna och vi kan nu bli ännu mer fokuserade i förvaltningen, avslutar Niklas.


Carnegie Fonders ränteteam

Niklas Edman
Förvaltare av Carnegie Corporate Bond, Carnegie High Yield och Carnegie High Yield Select

Maria Andersson
Förvaltare av Carnegie Corporate Bond

Daniel Gustafsson
Förvaltare av Carnegie High Yield Select

Gustav Ekhagen
Förvaltare av Carnegie High Yield

Mona Stenmark
Förvaltare av Carnegie Investment Grade, Carnegie Likviditetsfond och Carnegie Obligationsfond

Mikael Engvall
Förvaltare av Carnegie Investment Grade, Carnegie Likviditetsfond och Carnegie Obligationsfond

Mer om fonden

Carnegie High Yield 3 SEK

Carnegie High Yield är en kreditfond som kombinerar högavkastande krediter med höga hållbarhetskrav, med fokus på Norden och norra Europa. ”Vi väljer alltid bolag vi tror på långsiktigt. Oftast för...

Mer info
Köp fond

Fler artiklar

Marknaden prisar in en recession
Carnegie High Yield

Marknaden prisar in en recession

Marknaden prisar alltmer in en recession allt eftersom styrräntor höjs och inflationen fortsätter vara hög. Risktillgångar har därför fått ordentligt med stryk under månaden. Kreditmarknaden har drabbats relativt hårt där...

Gustav Ekhagen 5 juli 2022
Fortsatt goda möjligheter att hitta hållbara krediter
Carnegie High Yield

Fortsatt goda möjligheter att hitta hållbara krediter

Under månaden har marknadsräntorna fortsatt uppåt och Riksbanken gjorde en ordentlig kovändning och slog till med en höjning av reporäntan redan nu (att jämföra med deras budskap om tidigast 2024...

Gustav Ekhagen 5 maj 2022
Viss återhämtning för risktillgångar
Carnegie High Yield

Viss återhämtning för risktillgångar

Den tragiska utvecklingen i Ukraina är fortsatt i fokus men bakom det humanitära lidandet försöker marknaden leta efter minsta tecken på deskalering vilket lett till viss återhämtning för risktillgångar under...

Gustav Ekhagen 5 april 2022