Stäng

”Jag har allt mitt sparande i Carnegie Global”

Förvaltaren Mikael Tarnawski-Berlin lägger allt sitt sparande i den egna fonden – Carnegie Global.

”Det mest spännande med mitt jobb är när allt klickar och jag landar i en insikt om ett företag jag tror hade passat i fonden. Jag får en stark känsla, baserad på noggrann analys. Eftersom jag verkligen gräver ner
mig i varje investeringsobjekt kommer jag ibland till en punkt där jag börjar förstå företaget på en mycket djup nivå. Den stunden – när jag landar i min egen insikt om företaget – den är riktigt härlig.”

För Mikael handlar det om att hitta avvikelser. Kring de flesta företag finns det en ”story” – en uppfattning i marknaden om framtidsutsikter.

”Att följa marknadsuppfattningen tjänar man inga pengar på. Marknaden är egentligen ganska ointressant för mig. Att värdera ett börsbolag är inte annorlunda än att värdera ett olistat bolag”, säger Mikael, som arbetade med just olistade företag – private equity – innan han sadlade om till fondförvaltare 2014.

”Jag kommer alltid att ha alla mina egna och familjens besparingar i fonden.”

Mikael har alltid varit långsiktig i sin förvaltning och bortser från börsens dagliga svängningar. I stället är det fullt fokus på företagen som gäller. Håller affärsidén? Är ledningen kompetent? Sådana frågor upptar Mikaels tid.

”Det är lätt att distraheras av informationsflödet och dagliga uppdateringar av börskurser. Jag är övertygad om att det bästa sättet att agera om man ska vara framgångsrik i sina investeringar är långsiktigt. Carnegie Global passar den som är beredd att gå in med den inställningen. Och samma sak gäller för mig. Jag kommer alltid att ha alla mina egna och familjens besparingar i fonden. Jag sitter i samma båt som alla som investerar”, säger Mikael Tarnawski Berlin.

 

Mikael Tarnawski-Berlin – Lundaekonom, småbarnsförälder och bokmal

Utbildning: Examen i juridik (2002) och ekonomi (2004) från Lunds Universitet, samt studier i

Ladda ned broschyr

företagsvärdering vid Harvard University.

Karriär: Mikael har tidigare arbetat inom private equity på Eqvitec Partners och management consulting på The Boston Consulting Group. Mikael startade specialfonden Pandium Global 2014 och har förvaltat den med samma fokuserade värdestrategi som Carnegie Fonder tillämpar. Carnegie Fonder förvärvade Pandium Global 2018 och fonden fortsätter med samma investeringsfilosofi som tidigare.

Bor: Södermalm i Stockholm.

Familj: Fru och två döttrar.

Gör på fritiden: Läser och umgås med familj och vänner. Bästa böckerna om sparande och investeringar: Poor Charlies Almanack (Charlie Munger), The Intelligent Investor (Benjamin Graham) och Margin of Safety (Seth Klarman).

Mer om Carnegie Global

Aktiv nyhet! Nu startar Carnegie Global- därför en globalfond och därför Carnegie Global.

Undervärderade bra bolag med bra ledning – så hittar Carnegie Global vinnarna.

Hållbart fokus – Nya aktiefonden Carnegie Global undviker flera branscher

Var med från start!

Carnegie Global startar måndagen den 3 september.

Om du vill ha mer information om Global får du gärna kontakta oss.

Mer om fonden

Global A

Carnegie Global är en aktivt förvaltad aktiefond för dig som vill spara långsiktigt i några av världens bästa bolag. Målet med Carnegie Global är att den ska fungera som bas...

Mer info
Köp fond

Fler artiklar

”Saas-modellen är en av världens bästa affärsmodeller”
Carnegie Global

”Saas-modellen är en av världens bästa affärsmodeller”

Under juni sjönk Carnegie Global med -0,5 procent. Då vi inte gjort några ändringar i portföljen tänkte jag passa på att berätta mer om Salesforce (CRM) som vi köpte i...

Mikael Tarnawski-Berlin 6 juli 2020
Inditex och Mastercard – Investeringar i långsiktiga vinnare
Carnegie Global

Inditex och Mastercard – Investeringar i långsiktiga vinnare

Vi har investerat i Inditex, bolaget bakom klädkedjan Zara. Detta är min första investering i detaljhandel på väldigt lång tid. Jag tror att de flesta detaljhandlare kommer få det väldigt...

Mikael Tarnawski-Berlin 3 juni 2020
Två nya innehav
Carnegie Global

Två nya innehav

April blev Carnegie Globals bästa månad någonsin med en uppgång på 14,7 procent. Det rekordet underlättades såklart av att föregående månad var fondens sämsta månad någonsin. De största bidragsgivarna var...

Mikael Tarnawski-Berlin 7 maj 2020