Stäng
Språk
Meny

”Jag har allt mitt sparande i Carnegie Global”

Förvaltaren Mikael Tarnawski-Berlin lägger allt sitt sparande i den egna fonden – Carnegie Global.

”Det mest spännande med mitt jobb är när allt klickar och jag landar i en insikt om ett företag jag tror hade passat i fonden. Jag får en stark känsla, baserad på noggrann analys. Eftersom jag verkligen gräver ner
mig i varje investeringsobjekt kommer jag ibland till en punkt där jag börjar förstå företaget på en mycket djup nivå. Den stunden – när jag landar i min egen insikt om företaget – den är riktigt härlig.”

För Mikael handlar det om att hitta avvikelser. Kring de flesta företag finns det en ”story” – en uppfattning i marknaden om framtidsutsikter.

”Att följa marknadsuppfattningen tjänar man inga pengar på. Marknaden är egentligen ganska ointressant för mig. Att värdera ett börsbolag är inte annorlunda än att värdera ett olistat bolag”, säger Mikael, som arbetade med just olistade företag – private equity – innan han sadlade om till fondförvaltare 2014.

”Jag kommer alltid att ha alla mina egna och familjens besparingar i fonden.”

Mikael har alltid varit långsiktig i sin förvaltning och bortser från börsens dagliga svängningar. I stället är det fullt fokus på företagen som gäller. Håller affärsidén? Är ledningen kompetent? Sådana frågor upptar Mikaels tid.

”Det är lätt att distraheras av informationsflödet och dagliga uppdateringar av börskurser. Jag är övertygad om att det bästa sättet att agera om man ska vara framgångsrik i sina investeringar är långsiktigt. Carnegie Global passar den som är beredd att gå in med den inställningen. Och samma sak gäller för mig. Jag kommer alltid att ha alla mina egna och familjens besparingar i fonden. Jag sitter i samma båt som alla som investerar”, säger Mikael Tarnawski Berlin.

 

Mikael Tarnawski-Berlin – Lundaekonom, småbarnsförälder och bokmal

Utbildning: Examen i juridik (2002) och ekonomi (2004) från Lunds Universitet, samt studier i

Ladda ned broschyr

företagsvärdering vid Harvard University.

Karriär: Mikael har tidigare arbetat inom private equity på Eqvitec Partners och management consulting på The Boston Consulting Group. Mikael startade specialfonden Pandium Global 2014 och har förvaltat den med samma fokuserade värdestrategi som Carnegie Fonder tillämpar. Carnegie Fonder förvärvade Pandium Global 2018 och fonden fortsätter med samma investeringsfilosofi som tidigare.

Bor: Södermalm i Stockholm.

Familj: Fru och två döttrar.

Gör på fritiden: Läser och umgås med familj och vänner. Bästa böckerna om sparande och investeringar: Poor Charlies Almanack (Charlie Munger), The Intelligent Investor (Benjamin Graham) och Margin of Safety (Seth Klarman).

Mer om Carnegie Global

Aktiv nyhet! Nu startar Carnegie Global- därför en globalfond och därför Carnegie Global.

Undervärderade bra bolag med bra ledning – så hittar Carnegie Global vinnarna.

Hållbart fokus – Nya aktiefonden Carnegie Global undviker flera branscher

Var med från start!

Carnegie Global startar måndagen den 3 september.

Om du vill ha mer information om Global får du gärna kontakta oss.

Mer om fonden

Global A

Carnegie Global är en aktivt förvaltad aktiefond för dig som vill spara långsiktigt i några av världens bästa bolag. Målet med Carnegie Global är att den ska fungera som bas...

Mer info
Köp fond

Fler artiklar

Unikt köpläge gav sju nya innehav
Carnegie Global

Unikt köpläge gav sju nya innehav

Det har slagits flera tråkiga rekord sedan den 19 februari. Vi har haft det snabbaste börsfallet någonsin i USA; S&P 500 föll 34 procent på 33 dagar. USA har slagit...

Mikael Tarnawski-Berlin 3 april 2020
Globala aktier i coronakrisen
Carnegie Global

Globala aktier i coronakrisen

Mikael Tarnawski-Berlin, förvaltare av Carnegie Global, ger en uppdatering om senaste tidens utveckling och diskuterar framtidsutsikterna för Carnegie Global. Konferensen modereras av Daniel Donatello, privatkundsansvarig.  

Kristina Flintull 2 april 2020
Förvärvsmöjligheter för kassastinna bolag
Carnegie Global

Förvärvsmöjligheter för kassastinna bolag

Det kanske låter magstarkt att prata om bra avkastning efter den senaste månaden, men det är när som det ser absolut mörkast ut som de bästa investeringarna görs. För de...

Mikael Tarnawski-Berlin 26 mars 2020