Stäng

Fokus på makroekonomiska indikatorer

Stockholmsbörsen steg med 4,5 procent i september, småbolagsindex steg med 6,2 procent. Carnegie Micro Cap ökade med 5,7 procent.

I september förflyttades fokus från börsbolagens kvartalsrapporter till makroekonomiska indikatorer. Sammanfattningsvis utvecklas den globala ekonomin bättre än väntat och återhämtningen var stark.

Stillfront hade ett händelserikt september med ännu en värdeskapande storaffär och därtill nya finansiella mål på en kapitalmarknadsdag. Förvärvet bidrar signifikant till bolagets vinst per aktie. De uppdaterade finansiella målen är ambitiösa men inte ouppnåeliga.

Stillfront har de senaste åren överträffat samtliga ambitiösa målsättningar och vi ser en god sannolikhet till att så blir fallet även denna gång. Vi ser en fortsatt god potential i aktien. Kursutvecklingen har varit god men det har även vinstutvecklingen varit så värderingen är inte ansträngd trots att bolaget verkligen levererat.

Bolaget är välkapitaliserat även efter den senaste affären och signalerar en fortsatt optimism såväl avseende den operationella utvecklingen som kommande potentiella förvärv. Aktien steg med 21 procent i september.

Bufab är ett bolag vi verkligen tycker om. Det är välskött, har en skicklig ledning, en stark huvudägare och en verksamhet som är sådär lagom tråkig samtidigt som den har en stor potential såväl organiskt som genom potentiella förvärv.

Att leverera C-parts, starkt förenklat skruvar och muttrar, till industribolag låter inte så avancerat men det gäller att göra det säkert, kostnadseffektivt, miljövänligt och kundanpassat. Och det gör Bufab. Naturligtvis påverkades bolaget av att all världens industribolag stoppade sin produktion när Corona bröt ut. Bolaget meddelade i september att de såg en tydlig återhämtning i juli och augusti. Samtidigt skördar bolaget frukterna av ett tidigare initierat besparingsprogram.

Vi tror på en fortsatt god organisk utveckling samt ytterligare värdeskapande förvärv och ser i ljuset av det aktien som attraktivt värderad. Aktien steg med 19 procent i september.

I september har vi ökat innehavet i Bergman & Beving. Vi tilltalas av att industrihandelsbolaget har starka varumärken och vänder sig till marknader, enkelt uttryckt industri- och byggbolag, som ser en tilltagande efterfrågan.

Bolaget har genomfört ett omfattande besparingsprogram som i kombination med en förbättrad efterfråga bör resultera i en mycket god vinsttillväxt. Bolaget har en skicklig ledning och vi tror på kommande förvärv. Aktien är lågt värderad. Sammantaget en attraktiv anrättning.

Mer om fonden

Micro Cap

Carnegie Micro Cap investerar i Stockholmsbörsens mindre bolag, med ett marknadsvärde på 0,5-5 miljarder kronor. Minsta insättning i fonden är 50 000 kronor. Kontakta någon av våra säljare för mer information om...

Mer info
Köp fond

Fler artiklar

Micro Cap vinnare i augusti
Carnegie Micro Cap

Micro Cap vinnare i augusti

Stockholmsbörsen steg med 3,7 procent i augusti, småbolagsindex steg med 5,2 procent. Carnegie Micro Cap ökade med 9,6 procent. I augusti fick vi som vanligt de sista halvårsrapporterna och när...

Viktor Henriksson 4 september 2020
Ändring av fondbestämmelser i Carnegie Micro Cap
Carnegie Micro Cap

Ändring av fondbestämmelser i Carnegie Micro Cap

Styrelsen för Carnegie Fonder AB har beslutat att ändra fondbestämmelserna för fonden Carnegie Micro Cap. Ändringarna berör främst villkoren för handel och görs i syfte att göra fonden tillgänglig för...

Madeleine Bergh 1 september 2020
Många rapporter slog förväntningarna med råge
Carnegie Micro Cap

Många rapporter slog förväntningarna med råge

Stockholmsbörsen steg med 3,4 procent i juli, småbolagsindex steg med 7,6 procent. Carnegie Micro Cap ökade med 9,7 procent. Som vanligt präglades juli månad av börsbolagens halvårsrapporter. Generellt slog rapporterna...

Viktor Henriksson 6 augusti 2020