Stäng
Språk
Meny

”Förvaltarna är sansade och långsiktiga”

martha-syle-utsikt-2015-400x780I imponerande 25 år har Martha Syle haft andelar hos Carnegie Fonder.

Varför blev du kund från början?

– Jag var fondansvarig för ett av Sparbankens kontor i Göteborg och det fanns inte ett så stort fondutbud på den tiden. Men jag fastnade för Carnegie (HQ) som var mycket innovativa på marknaden redan då. Och på den vägen gjorde jag även privata investeringar.

Vilka fonder köpte du då?

– Jag hade lite överskott och 1990 köpte jag fondandelar i Carnegie Sverigefond och Strategy Fund. Tanken var att sprida mina risker över marknader, tillgångsslag, bolag och branscher. Jag har inte rört andelarna sedan dess och utvecklingen har ju blivit väldigt fin.

Jag sparar även i andra av Carnegies fonder i PPM, bland annat Carnegie Indienfond. Det som är gemensamt för samtliga av mina investeringar är att förvaltarna gör ett strålande jobb. De är sansade och långsiktiga. Simon Blecher är en favorit som är duktig på att belysa marknadsläget.

Sparar du till något särskilt?

– Jag är 68 år nu och glad att jag grundade mitt sparande i yngre dagar. Förhoppningsvis fortsätter tillväxten jag haft och så länge pensionen räcker får förvaltarna fortsätta att ta hand om dem. Men vem vet, det kanske blir en ny bil i framtiden…