Stäng

Guld till Carnegie Fonder

Carnegie Fonder tar hem förstaplatsen i Kantar Sifos undersökning Fund Distributors & Selectors. Distributörer och analytiker prisar Carnegie Fonders varumärke, säljare, förvaltare, administration och hållbarhetsarbete.

Peter Gullmert, försäljningschef Carnegie Fonder

När beslutsfattare inom fonddistribution och fondanalys säger vad de tycker om svenska fondbolag är det Carnegie Fonder som hamnar högst på prispallen, enligt 2020 års upplaga av Kantar Sifo Prosperas undersökning Fund Distributors & Selectors.

”Det här är oerhört glädjande, särskilt som 2020 tidvis har varit extra utmanande. Men trots coronakrisen har vi lyckats stärka våra relationer med distributörer, fondutvärderare och analytiker. Genom aktivt samarbete har de stärkt oss i vår tro på långsiktig, hållbar förvaltning – och på långsiktiga, hållbara relationer”, säger Peter Gullmert, försäljningschef på Carnegie Fonder.

Carnegie Fonder placeras högt i samtliga kategorier som undersöks, däribland förvaltarkompetens, kundrelationer, varumärke, säljstöd och administration.

Extra glädjande, tycker Peter Gullmert, är att respondenterna också premierar Carnegie Fonders hållbarhetsarbete.

”Vi har arbetat hårt med att utveckla, vässa, förklara och diskutera vårt hållbarhetsarbete. Hur vi gör vår egen hållbarhetsanalys av samtliga innehav i CF THOR, hur vi integrerar hållbarhetsanalysen i finansanalysen och genom konkret ägarstyrning hjälper våra innehav att våga sikta ännu högre i hållbarhetsfrågor. Inte för att det ser bra ut, utan för att sänka affärsrisken och höja konkurrenskraften – och därmed möjligheten till långsiktig avkastning.”

Fler artiklar

Anna Strömberg ny hållbarhetsansvarig och fondförvaltare

Anna Strömberg ny hållbarhetsansvarig och fondförvaltare

Anna Strömberg har rekryterats som hållbarhetsansvarig på Carnegie Fonder, och som förvaltare av fonden Tillväxt Sverige, Sveriges första Svanenmärkta fond. ”Anna Strömberg är en rutinerad förvaltare som dessutom har spetskunskap...

Erik Amcoff 20 november 2020
EU:s nya Taxonomi – ett gemensamt språk om hållbarhet

EU:s nya Taxonomi – ett gemensamt språk om hållbarhet

Det talas allt mer om EU:s nya taxonomi. Det handlar om hur vi definierar hållbarhet, vilket ska göra det enklare för fondförvaltare och sparare att investera i hållbara bolag och...

David Östman 17 november 2020
Carnegie Fonder köper OPM-fonder

Carnegie Fonder köper OPM-fonder

Carnegie Fonder förvärvar de tre fonderna OPM Global Quality Companies, OPM Listed Private Equity och OPM Vega. ”Carnegie Fonder har tydliga tillväxtambitioner. Med det här förvärvet ökar vi det förvaltade...

Carnegie Fonder 11 november 2020