Stäng

Hej rådgivare! Do you KYC²?

Som finansiell rådgivare förväntas du Know Your Client, det vill säga ha järnkoll på dina kunder och deras olika profiler. Nu lanserar vi verktyget som gör det enklare för dig att hitta rätt fond till rätt kund: KYC².

KYC² står för Know Your Client and Know Your Case. Med KYC² blir det enklare för dig som rådgivare att hitta en lösning som passar dina olika kunder.

Alla kunder är olika. De har olika riskprofil, olika familjesituationer, olika sparmål och olika förmögenheter.

Men genom åren har vi på Carnegie Fonder lärt oss att det finns några vanliga personligheter, vilket informationsbehov de har och vilka fonder de brukar uppskatta.

Hör av dig till någon av oss partneransvariga på Carnegie Fonder (se längre ned) om du vill boka ett möte eller beställa vår broschyr om KYC² (det går bra att ladda ned broschyren, men den gör sig bäst i fysiskt format. Mejla namn och adress så postar vi några broschyrer till dig och dina kollegor!).

Vipparen: Vill ha kvalitet, exklusivitet och bekräftelse

Behov och inspiration: Analytiska white papers, events med aktuella gästtalare, nyhetsbrevLinkedin och Twitter

Intressanta fonder: Carnegie Sverige Select, Carnegie High Yield Select, Carnegie Micro Cap

 

Tävlingsmänniskan: Individualist som gillar att sticka ut

Behov och inspiration: Aktietips (följ Carnegie Fonder på Twitter!), nyhetsbrev med fondernas månadsrapporter, intervjuer med kunniga förvaltare (Carnegie Fonders kundtidning Utsikt!)

Intressanta fonder: Carnegie Sverige Select, Carnegie Rysslandsfond, Carnegie Indienfond, Carnegie AsiaCarnegie Småbolagsfond, Carnegie Micro Cap

Kontrollfreaket: Vill ha kvalitet och stabilitet

Behov och inspiration: Regelbunden rapportering, transparens, Carnegie Fonders nyhetsbrev, kunnigt och sakligt beslutsstöd

Intressanta fonder: Carnegie Sverigefond, Carnegie Global, Carnegie Strategifond, Carnegie Investment Grade (startar 5 juni)

 

Trygghetssökaren: Vill känna sig lugn och säker

Behov och inspiration: Utbildande läsning (Carnegie Fonders tidning Utsikt), klara besked: ”Så här mycket pengar får du i pension”, rådgivning, hjälp med familjens ekonomi

Intressanta fonder: Carnegie Strategifond, Carnegie SverigefondCarnegie Corporate Bond, Carnegie Global

 

Livsnjutaren: Vill ha enkla lösningar för att fokusera på annat

Behov och inspiration: Årlig uppdatering: ”allt är lugnt, du behöver inte göra något”, Carnegie Fonders broschyr om färdiga sparportföljer.

Intressanta fonder: Carnegie Multi, Carnegie Total, Carnegie Total Plus

 

Hör av dig!

Oavsett om du själv är en tävlingsmänniska, vippare, kontrollfreak, livsnjutare eller en trygghetssökare har vi fonder som ska passa både dig och dina kunder.

Vi berättar gärna mer om hur du som finansiell rådgivare kan använda KYC² i ditt arbete.

Hör av dig till någon av oss partneransvariga på Carnegie Fonder om du vill boka ett möte eller beställa vår broschyr om KYC² (det går bra att ladda ned broschyren, men den gör sig bäst i fysiskt format. Mejla namn och adress så postar vi några broschyrer till dig och dina kollegor!).

TRYGGHETSSÖKARE
Emilie Fors
emilie.fors@carnegiefonder.se

TÄVLINGSMÄNNISKA
Anders Löwbeer
anders.lowbeer@carnegiefonder.se

KONTROLLFREAK
Henrik Sohlberg
henrik.sohlberg@carnegiefonder.se

 

 

Fler artiklar

Karantän och tester – så agerar Carnegie Fonder i coronakrisen

Karantän och tester – så agerar Carnegie Fonder i coronakrisen

Coronakrisen kräver innovation och anpassningsförmåga. Carnegie Fonder har vidtagit ett flertal åtgärder för att säkerställa verksamheten, skriver vd Hans Hedström. När det i februari stod klart att coronaviruset fått fäste...

Hans Hedström 27 maj 2020
Världens tio bästa börser

Världens tio bästa börser

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning – men den visar exakt vad du hade kunnat få om du börjat spara i tid. Var skulle man då ha investerat...

Erik Amcoff 30 april 2020
7 risker att hålla koll på

7 risker att hålla koll på

Finansmarknaden är full av fantastiska möjligheter, och alla som sparar långsiktigt har goda möjligheter att få en god avkastning. Men det finns också risker. Vissa måste du ta, andra bör...

Erik Amcoff 28 april 2020