Stäng
Språk
Meny

Högtryck för Corporate Bond

Under juni fortsatte det globala sentimentet på årets trend med växelvis risk-on och risk-off, främst beroende av den politiska relationen mellan Trump och omvärlden.

Helgens G20-möte slutade i samma manér som decembermötet där både Donald Trump och Xi Jingping var överens om en avtrappning i handelskonflikten, enbart en månad efter att de tidigare förhandlingarna brutit ihop och tullarna intensifierats kraftigt. Samtidigt har relationen till Iran förvärrats efter att landet ryktas ha förstört flertalet oljefartyg i Omanbukten.

Flertalet makroekonomiska indikatorer signalerar en inbromsning och centralbanker har skiftat till att bli mer duvaktiga och har kommunicerat stöd för ekonomisk stimulans om så krävs. Globalt har marknadsräntorna fortsatt att sjunka efter tappet i maj och handlas nu kring historiskt låga nivåer.

Högtrycket i emissionsmarknaden fortsatte ända in i slutet av juni trots att semesterlunket lurade runt hörnet. Vi har deltagit i emissioner från bland andra European Energy, Benchmark Holdings, EQ Finnish Real Estate samt DNB. Därtill har vi varit aktiva i sekundärmarknaden i Nordic Entertainment, Securelink och Infront. Vi har även passat på att öka upp i Seagull som under slutet av månaden annonserade att man återköper hela obligationen till en rejäl överkurs. Till vår glädje uppgraderades äntligen Kungsleden till IG-status av Moody’s vilket innebar att obligationerna handlades upp märkbart.

Carnegie Corporate Bond utvecklades starkt under månaden och steg med 0,28 procent, vilket summerar årets uppgång till 2,88 procent.

Trots en mycket stark utveckling första halvåret så upplever vi viss osäkerhet gällande de globala utsikterna för risktillgångar kopplat till eventuell avmattning av konjunkturen samt fortsatta globala spänningar. Vi fortsätter därför att bibehålla en något mer konservativ och balanserad portfölj. Historiskt har avkastningen drivits av ett gynnsamt riskklimat där vi sett stora prisuppgångar på krediter men framgent förväntar vi oss en mer normaliserad avkastning baserad på de underliggande kuponger som krediterna ger.

Mer om fonden

Corporate Bond 3 SEK

Grafen ovan visar data för Carnegie Corporate Bond 3 (SEK). Carnegie Corporate Bond finns även i andelsklasserna: 3 (NOK), 3 (EUR), 1 (SEK med kvartalsvis utdelning), 1 (EUR) samt 3 (CHF)....

Mer info
Köp fond

Fler artiklar

Skingrande orosmoln ger utrymme för positiva rapporter
Carnegie Corporate Bond

Skingrande orosmoln ger utrymme för positiva rapporter

Förbättrade globala handelsrelationer, besked om påbörjat handelsavtal mellan USA och Kina och ökade förhoppningar om en ordnad Brexit kan summera humöret under oktober. Globala börser har drivits till rekordnivåer. Marknaden...

Niklas Edman 5 november 2019
Tack för senast!

Tack för senast!

Vilken kväll! Tack alla andelsägare, partners och vänner som följde med till Konserthuset i Stockholm för Årets investerarträff med Carnegie Fonder den 23 oktober. Professor Maria Strömme trollband oss alla...

Kristina Flintull 29 oktober 2019
Kraftigt övertecknade emisioner
Carnegie Corporate Bond

Kraftigt övertecknade emisioner

Risksentimentet fortsätter att påverkas av de geopolitiska oroligheterna och svänger i takt med relationen mellan USA och Kina. Handelskriget, Brexit, oroligheterna i mellanöstern och en vikande konjunktur till trots fortsätter...

Niklas Edman 3 oktober 2019