Stäng
Språk
Meny

Institutioner

Långsiktig värdeförvaltning sedan 1988

I över 30 år har vi aktivt investerat i värdebolag med hållbara affärsmodeller. Tiden vi befinner oss i nu är både turbulent och unik, men personliga och långsiktiga relationer värnar vi om trots att vi inte kan ses fysiskt.

Tillsammans skapar vi mervärde för dig och din uppdragsgivare. Här listar vi konkreta förslag på presentationer vi kan hålla, men vi kan också skräddarsy efter dina unika behov. I valfri digital kanal och den tid som passar dig bäst.

Boka in valfri presentation när det passar dig


Vår förvaltning genomsyras av långsiktig och uthållig avkastning. Det möjliggörs av en prisbelönt förvaltarorganisation som i genomsnitt har över 25-års erfarenhet i branschen.

Förvaltningen backas upp av ett flertal specialister med lång erfarenhet av samarbete med institutionella placerare. Vi tror på personliga och långsiktiga kundrelationer.

Fonder

Ladda ned

Carnegie Fonder erbjuder ett brett fondutbud med ett flertal utdelande andelsklasser. Gemensamt för dessa är att de förvaltas aktivt och att fonderna är koncentrerade i termer av innehav.

Aktier: Vi erbjuder svenska, nordiska, globala och tillväxtmarknadsfonder.

Räntor och krediter: Vi erbjuder svenska och nordiska fonder över hela riskskalan där Carnegie Fonder är en viktig aktör på den nordiska emissionsmarknaden.

Alternativa: Vi erbjuder en fastighetsfond och en listed private equity-fond som ger goda möjligheter att via börsen få ökad diversifiering.

Tillgångsallokering

Utifrån uppdragsgivarens placeringspolicy finns möjlighet till paketering av portföljer. Vi erbjuder allokering inom och mellan tillgångsslag.

Anpassade lösningar i fondform: Vi har flera lösningar där vi investerar i våra egna fonder och kompletterar vårt utbud med fonder från Carneo-gruppen. Inom ramen för mandatet utför vi en taktisk allokering.

Diskretionär förvaltning: Vi skräddarsyr en portfölj som är anpassad efter kundens placeringspolicy och riktlinjer för att nå en långsiktigt god avkastning i förhållande till risk.


Value – vårt kundlöfte

Med kundlöftet VALUE tar vi på Carnegie Fonder ett samlat grepp om vårt erbjudande till institutionella investerare. Vi lovar dig: Värde, alfa, långsiktighet, unicitet och engagemang.

→ Tillsammans arbetar vi lösningsorienterat


Vi väljer bort. Vi väljer in. Vi påverkar.

Vårt uppdrag är att skapa en god riskjusterad avkastning för våra andelsägare. Vi gör det genom att investera i företag som tar ansvar för att vårda sitt varumärke, sina kunder, sina medarbetare och sin miljö. Företag som vi långsiktigt tycker är stabila, välskötta och som har framtiden för sig.

→ Sex steg för att investera ansvarsfullt


Läs mer om aktuella ämnen och hur vi investerar

→ CF Report – White papers


Frågor rörande Carnegie Fonders institutionella erbjudande besvaras av:

Martin Martinelle

Martin Martinelle

Institutioner

Tel: 08-121 55 056
Mobil: 0724 025 056
martin.martinelle@carnegiefonder.se

Linkedin


Daniel Härdelin

Institutioner

Tel: 08-121 55 055
Mobil: 0724 025 055
daniel.hardelin@carnegiefonder.se

Linkedin


Peter Gullmert

Peter Gullmert

Försäljningschef

Tel: 08-121 55 051
Mobil: 0724 025 051
peter.gullmert@carnegiefonder.se

Linkedin


Elias Cicek

Institutioner

Mobil: 072-402 50 57
elias.cicek@carnegiefonder.se

Linkedin