Stäng
Språk
Meny

Rådgivare

Hur kan vi hjälpa till? Vi finns här för dig, genom #aktivtsamarbete

Hello partner!

Under parollen #aktivtsamarbete bokar vi gärna ett möte för dig som rådgivare.

Vill du träffa en fondförvaltare och höra mer om de möjligheter vi ser på Stockholmsbörsen, inom nordiska krediter, fastighetsmarknaden, Asien och Ryssland.

Eller en fördjupande diskussion om riskhantering, ESG-analys, aktiv förvaltning och världens bästa börser, till exempel.

​I valfri digital kanal, förstås.​

Ta del av kunskapen genom den meny vi har skapat med olika teman och innehåll. Välj presentation och boka in ett möte. Hoppas det passar dig och din organisation!

10 skäl för aktiv förvaltning med Carnegie Fonder

Vi har inga passivt förvaltade indexfonder. Alla våra fonder är aktivt förvaltade. Det handlar inte om ”trading”, utan tvärtom om långsiktiga investeringar i noggrant utvalda bolag.

  1. Aktiv förvaltning baserad på djup bolagsanalys säkerställer att bolagen har en beprövad, stark affärsmodell som tål även dåliga tider.
  2. Aktiv förvaltning kontrollerar att bolagens ledning och styrelse har det som krävs för långsiktig framgång.
  3. Vi säkerställer att bolagen inte är involverade i branscher som till exempel vapen, spel och tobak.
  4. Vi kontrollerar också att bolagen följer internationella normer avseende miljöfrågor, sociala frågor och ägarstyrning.
  5. Klassisk finansanalys säkerställer att bolagen har en optimal kapitalstruktur och är attraktivt värderade
  6. Modern hållbarhetsanalys säkerställer att bolagen är rustade för de hållbarhetsutmaningar världen står inför, och att de arbetar för att minska problemen.
  7. Vi köper inte ett bolag bara för att det ingår i ett index, och vi säljer inte ett bolag för att de lämnar ett index. Vi investerar långsiktigt i de bolag vi tror på, oavsett vad index säger.
  8. Som aktiva förvaltare tar vi ansvar för våra innehav. Våra förvaltare har regelbunden kontakt med bolagen och för fram synpunkter om kapitalstruktur, bolagsstruktur och hållbarhetsarbete.
  9. Som aktiva förvaltare deltar vi gärna i valberedningsarbete för att säkerställa kompetens och diversifiering i bolagens styrelser.
  10. En passivt förvaltad indexfond följer index, i bästa fall. Genom aktiv förvaltning arbetar vi i stället för att överträffa index avkastning. Långsiktigt.

Är du rådgivare och vill veta mer?

Hör av dig  till din kontaktperson på Carnegie Fonder.

Presentationer för dig och dina kunder

#Aktivtsamarbete

Brett utbud

Aktiefonder, räntefonder, blandfonder och allokeringsfonder - hos oss hittar du fonder för de flesta behov.

Professionellt säljstöd

Våra kundansvariga har lång erfarenhet och är utbildade inom både finans (Swedsec är ett krav) och ansvarsfulla investeringar (PRI Academy är också ett krav).

Bred representation

Våra fonder finns hos de flesta försäkringsbolag och på de flesta plattformar.

Kontakta oss!

Våra mest populära fonder bland rådgivare och pensionssparare

Carnegie Total 3 SEK

Total är en allokeringsfond som investerar i våra bästa fonder enligt 60/40-modellen. I familjen finns också försiktigare Carnegie Multi och spetsigare Carnegie Total Plus.

Mer info
Köp fond