Stäng
Språk
Meny

Carnegie Fonder Select

Ett unikt erbjudande för dig som har ett lite större kapital

Unika fonder

Carnegie Fonders Select-erbjudande finns inte tillgänglig hos nätmäklarna.

Extra spets

Select-fonderna investerar i särskilda segment på marknaden som annars är svåra att ta del av.

Expertis

Som Select-kund får du inbjudningar där vi delar med oss av av investeringstips och marknadsuppdateringar.

Våra mest populära Select-fonder

Allt du behöver veta om Select

Frågor får svar

 • Hur passar Select-fonder in i min portfölj?

  Våra Select-fonder är extra spetsiga, vilket innebär att de investerar enbart i mindre företag (Carnegie Micro Cap), enbart i högavkastande företagsobligationer (Carnegie High Yield Select) eller i företag som är föremål för strukturaffärer (Carnegie Spin-Off).

  Generellt sett har Select-fonderna därmed en högre risknivå än våra övriga fonder. Många av våra andelsägare använder därför Select-fonder som ett komplement i en bredare sparportfölj.

  Mer information hittar du i broschyren .

  Hör gärna av dig till våra fondspecialister på 08-12 15 50 00 eller spara@carnegiefonder.se om du vill diskutera.

 • Vilka fonder ingår i Select?

  Carnegie Spin-Off – värdeskapande avknoppningar
  Fonden som identifierar svenska strukturaffärer, närmare bestämt företag som skapar värde genom att renodla sin verksamhet. Minsta insättning är 50 000 kronor.

  Carnegie High Yield Select – en spetsigare kreditfond
  En mycket fokuserad kreditfond med fokus på högavkastande företagsobligationer i hela Norden. Fonden förvaltas av Maria Andersson och Niklas Edman. Minsta insättning är 50 000 kronor.

  Carnegie Micro Cap – de minsta värdebolagen
  Investerar i Stockholmsbörsens mindre bolag – ofta för små för Sverigefonden och Småbolagsfonden – och förvaltas av Viktor Henriksson. Minsta insättning är 50 000 kronor.

   

 • Finns Select hos andra aktörer?

  Carnegie Fonder Select är ett unikt erbjudande och fonderna finns varken tillgängliga för bred distribution eller hos nätmäklare. Välkommen att öppna investeringssparkonto eller fondkonto hos oss för att spara Select!

 • Vilken typ av konto kan jag spara i?

  Välj mellan att spara i Investeringssparkonto (ISK) eller i ett traditionellt fondkonto. Både ISK och fondkonto är gratis, men beskattas olika.

  Klicka här för att bli kund och legitimera dig säkert med ditt BankID. Följ därefter instruktionerna för att komma igång med ditt sparande. Inga transaktioner görs förrän du är registrerad som sparare.

 • Vad kostar Select?

  Minsta insättning är 50 000 kronor och för vissa fonder finns möjlighet att välja mellan en fast avgift och resultatbaserad avgift.

  Beroende på fond och andelsklass skiljer sig avgiften för våra Select-fonder. Mer information om fondernas årliga avgifter hittar du på respektive fondsida:

 • Jag vill ha mer information!

  Kontakta oss på 08-12 15 50 00 eller spara@carnegiefonder.se så berättar vi mer!