Stäng
Språk
Meny

Carnegie Fonder Select

Ett unikt erbjudande för dig som har ett lite större kapital

Select – Nya andelsklasser till rabatterad avgift

De allra flesta kan spara i de allra flesta av våra fonder. Men vi har också ett växande utbud av extra spetsiga fonder till rabatterade avgifter – Carnegie Fonder Select. Fyra av våra fonder får nu nya unika andelsklasser i Select-kategorin, ett erbjudande som är vänder sig till dig som är direktkund hos oss på Carnegie fonder.

De andelsklasser som ingår i vårt Select-erbjudande är nischade, har en unik inriktning och vänder sig till dig som är direktkund hos oss på Carnegie Fonder.

Carnegie All Cap H

”Carnegie All Cap är en fond som investerar i bolag där hållbarhet är en avgörande faktor och målet med alla investeringar. Kort och gott en bred exponering mot den svenska marknaden där hållbarhet är  motorn till avkastning.”

-Anna Strömgren, hållbarhetsansvarig och förvaltare av fonden Carnegie All Cap
Andelsklass Andelsklass H – icke utdelande, minsta investeringsbelopp
Förvaltningsavgift/ år 0,96 % (ordinarie 1,36 %)
Minsta första insättning 50 000 kr
Morningstar 4/5
Riskklass 6/7

Carnegie Fastighetsfond Norden G

”Fonden är en av få specialfonder med fokus på nordisk fastighetsexponering. Investeringar i Nordens bästa fastighetsbolag ger dig realtillgångar i sparandet. Fastigheter är dessutom en bransch som mer eller mindre automatiskt får full kompensation på intäkterna när inflationen stiger. Fastigheter är på så sätt en realtillgång som historiskt sett har utvecklats väl även i perioder med högre inflation.”

Jonas Andersson, förvaltare Carnegie Fastighetsfond Norden

Andelsklass Andelsklass G – icke utdelande, minsta investeringsbelopp
Förvaltningsavgift/år 1,22% (ordinarie 1,62 %)
Minsta första insättning 50 000 kr
Morningstar-betyg 4/5
Riskklass 6/7

Carnegie Listed Infrastructure F

”Carnegie Listed Infrastructure är extra intressant i osäkra tider, eftersom infrastruktur har relativt låg konjunkturkänslighet och högt inflationsskydd. Ännu mer intressant är det förstås på lång sikt, då snart alla länder investerar i hållbar infrastruktur. Med starka trender som energiomställning, digitalisering och demografiska skiften i ryggen är potentialen stor.”

Emanuel Furubo, förvaltare Carnegie Listed Infrastructure

Andelsklass Andelsklass F – SEK ackumulerande, minsta investeringsbelopp
Förvaltningsavgift/år 1,06 % (ordinarie 1,46 %)
Minsta första insättning 50 000 kr
Riskklass 5/7

Carnegie Listed Private Equity F

”Fonden har sedan starten för över tio år sedan levererat hög avkastning genom att investera i världens ledande private equity-bolag. Det här är ett tillgångsslag som länge varit tillgängligt endast för de allra största investerarna, och med den här fonden tar du rygg på några av de allra främsta. Dessutom är riskspridningen god. Fonden investerar i ett 30-tal private equity-bolag som i sin tur äger hundratals bolag runt om i världen.”

Tom Berggren, förvaltare Carnegie Listed Private Equity

Andelsklass Andelsklass F – SEK ackumulerande, minsta investeringsbelopp
Förvaltningsavgift/år 1,11 % (ordinarie 1,50 %)
Minsta första insättning 50 000 kr
Morningstar-betyg 4/5
Riskklass 6/7

 

Kanske känner du igen vårt Select-erbjudande? Tre fonder har varit en del av utbudet under några år och har sedan dess varit en populär krydda i portföljen hos våra sparare. Läs mer om dem här!

Fler Select-fonder:

 

Unika fonder

Carnegie Fonders Select-erbjudande finns inte tillgänglig hos nätmäklarna.

Extra spets

Select-fonderna investerar i särskilda segment på marknaden som annars är svåra att ta del av.

Expertis

Som Select-kund får du inbjudningar där vi delar med oss av av investeringstips och marknadsuppdateringar.

Våra mest populära Select-fonder

Allt du behöver veta om Select

Frågor får svar

 • Hur passar Select-fonder in i min portfölj?

  Våra Select-fonder är extra spetsiga, vilket innebär att de investerar enbart i mindre företag (Carnegie Micro Cap), enbart i högavkastande företagsobligationer (Carnegie High Yield Select) eller i företag som är föremål för strukturaffärer (Carnegie Spin-Off).

  Generellt sett har Select-fonderna därmed en högre risknivå än våra övriga fonder. Många av våra andelsägare använder därför Select-fonder som ett komplement i en bredare sparportfölj.

  Mer information hittar du i broschyren .

  Hör gärna av dig till våra fondspecialister på 08-12 15 50 00 eller spara@carnegiefonder.se om du vill diskutera.

 • Vilka fonder ingår i Select?

  Carnegie Spin-Off – värdeskapande avknoppningar
  Fonden som identifierar svenska strukturaffärer, närmare bestämt företag som skapar värde genom att renodla sin verksamhet. Minsta insättning är 50 000 kronor.

  Carnegie High Yield Select – en spetsigare kreditfond
  En mycket fokuserad kreditfond med fokus på högavkastande företagsobligationer i hela Norden. Fonden förvaltas av Maria Andersson och Niklas Edman. Minsta insättning är 50 000 kronor.

  Carnegie Micro Cap – de minsta värdebolagen
  Investerar i Stockholmsbörsens mindre bolag – ofta för små för Sverigefonden och Småbolagsfonden – och förvaltas av Viktor Henriksson. Minsta insättning är 50 000 kronor.

   

 • Finns Select hos andra aktörer?

  Carnegie Fonder Select är ett unikt erbjudande och fonderna finns varken tillgängliga för bred distribution eller hos nätmäklare. Välkommen att öppna investeringssparkonto eller fondkonto hos oss för att spara Select!

 • Vilken typ av konto kan jag spara i?

  Välj mellan att spara i Investeringssparkonto (ISK) eller i ett traditionellt fondkonto. Både ISK och fondkonto är gratis, men beskattas olika.

  Klicka här för att bli kund och legitimera dig säkert med ditt BankID. Följ därefter instruktionerna för att komma igång med ditt sparande. Inga transaktioner görs förrän du är registrerad som sparare.

 • Vad kostar Select?

  Minsta insättning är 50 000 kronor och för vissa fonder finns möjlighet att välja mellan en fast avgift och resultatbaserad avgift.

  Beroende på fond och andelsklass skiljer sig avgiften för våra Select-fonder. Mer information om fondernas årliga avgifter hittar du på respektive fondsida:

 • Jag vill ha mer information!

  Kontakta oss på 08-12 15 50 00 eller spara@carnegiefonder.se så berättar vi mer!