Stäng

Carnegie Fonder Select

Ett unikt erbjudande för dig som har ett lite större kapital

De allra flesta kan spara i de allra flesta av våra fonder. Men vi har också ett växande utbud av extra spetsiga och rabatterade fonder som nu är öppna för nya investeringar – Carnegie Fonder Select. Minsta insättning är 50 000 till 3 miljoner kronor.

Välkommen att öppna ett investeringssparkonto eller fondkonto för att börja spara Select!

Unika fonder

Carnegie Fonders Select-erbjudande finns inte tillgänglig hos nätmäklare.

Olika andelsklasser

Beroende på vad som passar dig finns det flera andelsklasser. Fast avgift? Performance fee? Utdelande?

Expertis

Som Select-kund får du inbjudningar där vi delar med oss av av investeringstips och marknadsuppdateringar.

Allt du behöver veta om Select

Frågor får svar

 • Hur passar Select-fonder in i min portfölj?

  Våra Select-fonder är extra spetsiga, vilket innebär att de investerar enbart i mindre företag (Carnegie Micro Cap), enbart i högavkastande företagsobligationer (Carnegie High Yield Select) eller i företag som är föremål för strukturaffärer (Carnegie Spin-Off).

  Generellt sett har Select-fonderna därmed en högre risknivå än våra övriga fonder. Många av våra andelsägare använder därför Select-fonder som ett komplement i en bredare sparportfölj.

  Hör gärna av dig till våra fondspecialister på 08-12 15 50 00 eller spara@carnegiefonder.se om du vill diskutera.

 • Vilka fonder ingår i Select?

  Carnegie Spin-Off – värdeskapande avknoppningar
  Fonden som identifierar svenska strukturaffärer, närmare bestämt företag som skapar värde genom att renodla sin verksamhet. Minsta insättning är 50 000 kronor.

  Carnegie High Yield Select – en spetsigare kreditfond
  En mycket fokuserad kreditfond med fokus på högavkastande företagsobligationer i hela Norden. Fonden förvaltas av Maria Andersson och Niklas Edman. Minsta insättning är 50 000 kronor.

  Carnegie Micro Cap – de minsta värdebolagen
  Investerar i Stockholmsbörsens mindre bolag – ofta för små för Sverigefonden och Småbolagsfonden – och förvaltas av Viktor Henriksson. Minsta insättning är 50 000 kronor.

  Carnegie Corporate Bond utdelande – kvartalsvis utdelning och lägre avgift
  Vårt flaggskepp på räntesidan. En etablerad kreditfond som förvaltas av Niklas Edman och Maria Andersson. 3 miljoner kronor som minsta insättning och med 0,6 procent i förvaltningsarvode (i stället för ordinarie 0,95 procent).

  Carnegie Strategifond utdelande –  kvartalsvis utdelning och lägre avgift
  Favoriten som investerar i både aktier och krediter, med John Strömgren som förvaltare sedan 1996. Minsta insättning är 3 miljoner kronor. Förvaltningsavgiften är 0,9 procent i stället för 1,5 procent.

  Carnegie Likviditetsfond – för tillfällig parkering till extra låg avgift
  Carnegie Likviditetsfond är vår mest försiktiga räntefond och kan lämpa sig för mer kortsiktiga placeringar. Minsta insättning är 1 miljon kronor och avgiften är sänkt från 0,3 till 0,13 procent.

  Carnegie Sverigefond utdelande – kvartalsvis utdelning i Blechers flaggskepp
  Carnegie Sverigefond är basen för många av våra kunder. Nu finns den med kvartalsvis utdelning och rabatterad avgift. Minsta insättning är 3 miljoner kronor

 • Finns Select hos andra aktörer?

  Carnegie Fonder Select är ett unikt erbjudande och fonderna finns varken tillgängliga för bred distribution eller hos nätmäklare. Välkommen att öppna investeringssparkonto eller fondkonto hos oss för att spara Select!

 • Vilken typ av konto kan jag spara i?

  Välj mellan att spara i Investeringssparkonto (ISK) eller i ett traditionellt fondkonto. Både ISK och fondkonto är gratis, men beskattas olika.

  Klicka här för att bli kund och legitimera dig säkert med ditt BankID. Följ därefter instruktionerna för att komma igång med ditt sparande. Inga transaktioner görs förrän du är registrerad som sparare.

 • Vad kostar Select?

  Beroende på fond och andelsklass skiljer sig avgiften för våra Select-fonder.

  Minsta insättning är 50 000 till 3 miljoner kronor och för vissa fonder finns möjlighet att välja mellan en fast avgift och resultatbaserad avgift.

 • Jag vill ha mer information!

  Kontakta oss på 08-12 15 50 00 eller spara@carnegiefonder.se så berättar vi mer!

Våra mest populära Select-fonder