Stäng
Språk
Meny

”Nu är jag med i köpbesluten”

Carnegie Fonder förstärker ränte­teamet med en ny medarbetare: Maria Andersson.

Hur ser din roll ut, Maria?
– Jag är analytiker och fokuserar på bolagsanalys vid investeringsbesluten. Målet är att växa in i portföljerna och så småningom bli förvaltare.

Vad har du arbetat med förut?
– Kreditanalys har alltid varit ett stort intresse som jag också har arbetat med. Senast kommer jag från Carnegie Investment Bank där jag analyserade före­­tag med lite högre risk, så kallade high yield-bolag. Tidigare arbetade jag som kredit­analytiker på Swedbank.

Varför sökte du till Carnegie Fonder?
– Att arbeta på ”köpsidan” har länge varit en dröm. Nu får jag, förutom att analysera, även vara med i investeringsbesluten samt följa upp hur dessa placeringar utvecklas. Dessutom får jag vara en del av ett ränte­team och ett bolag med väldigt gott renommé. Det var framför allt detta som lockade mig att söka tjänsten.

Vilka förväntningar har du?
– Jag ser fram emot att arbeta i ett väl fungerande och mycket kompetent team. Min förhoppning är att få vara med och få tycka till i investeringsprocesser. Därutöver blir det kul att träffa bolagsledningar och ägare, och förstås våra fondandelsägare.

Maria Andersson:
Del av Carnegie Fonders ränte­avdelning sedan 2016. B.Sc. i nationalekonomi från Handelshögskolan i Göteborg och har arbetat i finansbranschen sedan 2006.

Fler artiklar

Samtliga fonder öppna för handel igen

Samtliga fonder öppna för handel igen

Här kommer uppdaterad information om öppning av fonderna som vi fredags senarelade för handel. I fredags beslutade Carnegie Fonder att senarelägga handeln i fonder som investerar i företagsobligationer. Som en...

Erik Amcoff 22 mars 2020
Värden – Carnegie Fonders hållbarhetsrapport

Värden – Carnegie Fonders hållbarhetsrapport

Hållbarhetsfrågorna står alltmer i fokus. Frågorna är sällan nya för oss då det alltid varit viktigt för oss att investera i företag långsiktigt och med begränsat risktagande. Därigenom har vi...

Hans Hedström 1 oktober 2019
Voilà, vi har ett valutakrig

Voilà, vi har ett valutakrig

ECB sänker räntorna ytterligare, utökar sitt återköpsprogram och ska nu också börja köpa företagsobligationer… Låt oss njuta av festen så länge den varar, skriver Carnegie Fonders ränteförvaltare Babak Houshmand i...

admin 14 mars 2016