Stäng
Språk
Meny

På jakt efter framtidens tillväxt

Gunnar Påhlson har lång erfarenhet av investeringar i Asien och förvaltar idag Carnegie Asia och Carnegie Indienfond. En del i arbetet som fondförvaltare är att träffa bolag som vi redan är investerade i och hitta framtida välskötta företag. Nu är Gunnar i Taiwan – här finns flera bolag i Taiwan som är viktiga aktörer för global teknologi när stora delar av världen ska digitaliseras.

Konferensutsikt i Taipei, Taiwan

Jag är nu i Taipei Taiwan på Citigroups teknologikonferens för att träffa bolag och följa utvecklingen.

Vad ska driva framtidens tillväxt inom teknologi globalt?

Idag träffar jag sju företag och fem imorgon. De taiwanesiska teknologibolagen är världsledande underleverantörer till många av de stora företagen internationellt som tex. Apple, Tesla, Qualcom, Huawei, Lenovo med flera.

Ett bolag som jag mött är Tongda Group Holdings från Hongkong. Tongda tillverkar chassin till mobiltelefoner och notebooks. Bland kunderna finns ledande kinesiska märken som Xiaomi, Huawei och Oppo, men man säljer även till Apple.

Mobiltelefontillverkarna övergår alltmer från metallchassin till plast- och glaschassin med metallram för att antennsystemet för 5G ska fungera samt för att kunna ladda telefonerna trådlöst. Denna trend driver tillväxten för Tongda. Man tillverkar också komponenter för att göra telefonerna vattentäta.

Ett av de största innehaven i Carnegie Asia är TSMC, Taiwan Semiconductor Manufacturing Company. Jag träffade Elizabeth Sun, bolagets Senior Director på Corporate Communications Division, som jag känner sedan tidigare.

Gunnar och Elizabeth Sun från TSCM
Gunnar Påhlson och Elizabeth Sun från TSCM.

TSMC är världsledande på storskalig tillverkning av kundanpassade halvledare, till flertalet applikationer, för många av de stora globala kunderna. Tillväxten drivs av smartphones, high performance computing, fordonssektorn och IOT (Internet of things).

Bolaget lyckas med att både vara ledande avseende ny teknologisk standard samt tillväxt, lönsamhet och god direktavkastning. Bolagets bruttomarginal ligger stadigt över 50%.

Mer om fonden

Asia

Carnegie Asia är fonden för dig som tror på kraften i en ung och allt mer välutbildad befolkning med stort konsumtionsbehov. Nästan halva jordens befolkning bor i Asien, och trots...

Mer info
Köp fond

Fler artiklar

Dialog om ESG-märkt kobolt till Tesla
Carnegie Asia

Dialog om ESG-märkt kobolt till Tesla

De asiatiska börserna utvecklades sidledes i november. Carnegie Asia föll i värde med 0,3 procent. I november var jag på resa i Asien för att besöka nya och gamla företag....

Gunnar Påhlson 5 december 2019
Mildare tongångar mellan USA och Kina
Carnegie Asia

Mildare tongångar mellan USA och Kina

De asiatiska börserna utvecklades positivt under oktober. Carnegie Asia steg i värde med 1,9 procent. Centralbankerna fortsätter att tillföra ny likviditet till marknaden. Det innebär att, trots tydliga signaler om...

Gunnar Påhlson 4 november 2019
Tack för senast!

Tack för senast!

Vilken kväll! Tack alla andelsägare, partners och vänner som följde med till Konserthuset i Stockholm för Årets investerarträff med Carnegie Fonder den 23 oktober. Professor Maria Strömme trollband oss alla...

Kristina Flintull 29 oktober 2019