Stäng
Språk
Meny

”Tacksamma fonder att spara i”

miriam-nord-utsikt-2015-400x780
RATTAR SIN PORTFÖLJ. Bussföraren Miriam Norman i Stockholm sparar i femstjärniga Carnegie Strategifond och Carnegie Småbolagsfond.

Redan 1997 blev Miriam Norman direktkund hos Carnegie Fonder.

Hur kommer det sig?

– En vän tipsade mig om bolaget, som hade ett brett utbud och fin fondhistorik. Jag såg en potential i att börja spara mer strukturerat.

Vilka fonder sparar du i?

Carnegie Strategifond har jag haft från början och sedan en tid tillbaka även Carnegie Småbolagsfond. Det har varit tacksamma fonder att spara i och utvecklingen har varit stabil. Jag tror särskilt mycket på dessa fonder då de investerar i Norden, Sverige, aktier och företagsobligationer. En bra mix helt enkelt.

– Dessutom har jag ett förtroende för förvaltarna John och Viktor. Jag har sett att de nyligen har fått priser för sin förvaltning och ser det som ett tecken på ett bra val.

Sparar du till något speciellt?

– Jag tycker om att spara, att kunna spendera pengar lite som man vill, och det är ju möjligt om man sparar kontinuerligt genom engångs- och månadsinsättningar som förhoppningsvis fortsätter stiga i värde. Jag har en bit kvar till pensionen, men då vill jag gärna ha mycket extra för att förverkliga mina drömmar.

Fler artiklar

Värden – Carnegie Fonders hållbarhetsrapport

Värden – Carnegie Fonders hållbarhetsrapport

Hållbarhetsfrågorna står alltmer i fokus. Frågorna är sällan nya för oss då det alltid varit viktigt för oss att investera i företag långsiktigt och med begränsat risktagande. Därigenom har vi...

Hans Hedström 1 oktober 2019