Stäng
Språk
Meny

Vi ökar i Coor och Instalco

Carnegie Micro Cap backade med 22,3 procent i mars. Vi ökade innehaven i två kvalitetsbolag som fått oförtjänt med stryk.

Stillfront som är fondens största innehav klarade börsraset i mars på ett bra sätt och steg med 5,1 procent. Vi vet ännu inte hur mars har varit för bolaget men streamingtjänster som distribuerar dataspel har redovisat rekordsiffror. Mycket tyder på att sektorn har utvecklats väldigt bra i mars. En så signifikant relativ överavkastning manar naturligtvis till eftertanke, men värderingsmultiplarna ser fortfarande attraktiva ut och vi tror att bolagets utveckling varit och kommer att fortsätta vara god trots det som händer i vår värld.

Coor backade 40,7 procent i mars. Ett dramatiskt kursfall för ett bolag som länge varit väldigt stabilt och levererat fina siffror. Det är ett av fondens mindre innehav men efter kursfallet har vi valt att öka vårt innehav. Coor är ett av Nordens ledande facility management-bolag. Deras tjänster omfattar till exempel fastighetsskötsel, driva restauranger, reception.

Kort sagt allt som har med ett hus att göra. När nu hela kontor stängs påverkas naturligtvis bolaget negativt. Coor har en del skuld i balansräkningen. Vi ser en god marginal till bolagets covenanter även med lågt ställda förväntningar på lönsamheten i det korta perspektivet. I ett längre perspektiv tror vi att Coor kommer att fortsätta ta marknadsandelar från konkurrenter och även ta uppdrag av bolag som väljer att lägga ut drift externt från att tidigare skött huset själva.

Instalco fortsätter på den inslagna vägen och levererar såväl fina resultat som värdeskapande förvärv. Efter ett kursfall i mars har vi ökat vårt innehav. Redan vid ingången av mars hade bolaget en stor orderbok som ger trygghet i dessa turbulenta tider. I mars fick bolaget ett uppfrag värt 55 miljoner kronor för installationer i ett höghus som Platzer och NCC uppför i Göteborg.

Bolaget fick senare i månaden ett uppdrag värt 700 mkr för installationer åt NCC som bygger ut tre sjukhus i Södermanland. Just efter utgången av mars genomförde Instalco ett förvärv av Avent-bolagen som jobbar med värme, ventilation och kyla i Kalmar. Instalco är ett favoritbolag som efter kurturbulensen i mars har en attraktiv värdering.

Mer om fonden

Micro Cap

Carnegie Micro Cap investerar i Stockholmsbörsens mindre bolag, med ett marknadsvärde på 0,5-5 miljarder kronor. Minsta insättning i fonden är 250 000 kronor, därefter kan kompletterande insättningar om minst 20...

Mer info
Köp fond

Fler artiklar

Spännande tillskott i portföljen
Carnegie Micro Cap

Spännande tillskott i portföljen

Stillfront fortsätter i sitt höga tempo. Efter att i januari förvärvat Storm8 är det i april amerikanska Candywriter som köps upp. Förvärvet ser som brukligt är när Stillfront gör affärer...

Viktor Henriksson 7 maj 2020
”En uppenbar vinnare”

”En uppenbar vinnare”

Uppenbara vinnare senaste tiden är bolag verksamma inom dataspel och bygg. Det är sektorer som småbolagsförvaltaren Viktor Henriksson tycker är extra intressanta och som har en ljus framtid. Bolagsfavoriter inom...

Kristina Flintull 6 maj 2020
Räkna med turbulens
Carnegie Micro Cap

Räkna med turbulens

Stockholmsbörsen backade med 6,6 procent i februari, småbolagsindex var ännu något svagare med en nedgång om 8,0 procent. Carnegie Micro Cap backade med 8,7 procent. Februari blev en dramatisk börsmånad....

Viktor Henriksson 6 mars 2020